Het boeken van een hotel overnachting voor de juiste prijs

13 november 2017 | Auteur: | Posted in Vakantie

De beste tijd om een hotelovernachting te boeken is toch wel in het laagseizoen. Prijzen zijn lager, er is meer beschikbaar en dus heb je een fantastische keuze. Er is echter iets vervelends aan de hand in de hotel business. Door het geweld van de grote vergelijkingssites zijn de websites van hotels slechter en slechter te vinden. Het probleem hierbij is significant, want hoewel deze vergelijkingssites benoemen dat ze de laagste prijs voor je vinden en dit zelfs proberen te simuleren is dit niet waar. Het is wel zo dat je ergens anders geen lagere prijs kunt vinden. Dit komt echter door iets heel anders. Vergelijkingssites verplichten hotel websites namelijk om dezelfde prijs aan te houden als op de vergelijkingssite. Op dergelijke sites betalen hotels echter tot 40% marge per boeking. Logischerwijs rekenen ze dit uiteindelijk door aan de klant. Dus hoe boek je een hotel voor een lagere prijs?

Vergelijk alleen via vergelijkingssites

Het is belangrijk om vergelijkingssites te gebruiken tot het moment dat je gaat boeken. Dit soort sites bevatten namelijk een perfecte, waardevolle en omvangrijke verzameling reviews die je zeker niet links moet laten liggen. Het bekende credo: “wij van WC eend adviseren WC eend”, de tekst op de site van hotel websites gaat hier anders natuurlijk op. Dan wordt een keuze maken wel heel lastig.

Boek via de hotel website

Hoewel ik aan de start van dit artikel noemde dat hotel websites dezelfde prijs aan moeten houden mogen hotels wel korting geven op extraatjes zoals een ontbijt of lunch. Een goed voorbeeld hiervan is dit hotel in Hilversum die nu 20 procent korting geeft op het ontbijt. Uiteraard alleen wanneer je boekt via de site van het hotel. Zo bespaar je toch al snel een paar tientjes die je weer uit kunt geven aan iets anders. Wel zo prettig lijkt mij.

Fijne vakantie

Ik wens je een ontzettend fijne vakantie en hoop dat je iets aan de tips uit deze blog hebt gehad. Wanneer je niet teveel wilt betalen voor je hotel overnachting denk ik dat dit artikel een fantastische eerste stap was richting een iets goedkopere champagne.

Reacties uitgeschakeld voor Het boeken van een hotel overnachting voor de juiste prijs

Auteur:

This author has published 3 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.