Genieten van de sauna

18 april 2017 | Auteur: | Posted in Vakantie

Een sauna is echt iets dat puur genieten uitstraalt. Niet voor niets is het één van de populairste uitstapjes die mensen maken. Niet voor niets staat een sauna vaker wel dan niet op de verlanglijstjes van heel wat mensen om ooit zelf in huis te halen. Heb je zelf een sauna in de tuin of in huis staan? Dan weet je ongetwijfeld waar we het over hebben.

Enkele redenen om te genieten van een sauna

Buiten het relaxerende gevoel zijn er nog tal van redenen om de aankoop van een sauna te overwegen. Per 20 minuten verliest het menselijk lichaam in een sauna zowat 300 tot 500 calorieën. Gewicht verliezen terwijl je nog eens geniet ook? Kan toch niet beter. Bovendien worden de poriën van het lichaam opengezet door een sauna en dit zuivert het lichaam van giftige afvalstoffen en meer. De doorbloeding van het lichaam zal beter lopen en de weerstand tegen ziektes zal ook verhogen. Het is overigens ook datzelfde proces dat ervoor zal zorgen dat je huid er stralender dan ooit uit zal zien. De elasticiteit van de huid en de structuur van de huid zal aanzienlijk verbeteren. Ten slotte valt ook op te merken dat een beurt in de sauna de spieren zal ontspannen. Dit heeft een pijnstillend effect tot gevolg waar iedereen wel gebaat mee is.

Voor in de sauna

Echt genieten in de sauna kan natuurlijk pas wanneer alle zintuigen volledig op elkaar afgestemd zijn. Een belangrijk onderdeel daarvan is de geur. Het is dan ook niet toevallig dat de belangrijkste sauna producten geurelementen zijn. Daarbij zijn er heel wat opties die je kunt invullen exact naar je eigen wens en smaak. Logisch ook aan het eind van de dag. Zeg nu zelf: genieten van een sauna met een geur die niet lekker ruikt? Dat gaat niet echt.

Reacties uitgeschakeld voor Genieten van de sauna

Auteur:

This author has published 122 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.