Waar let je op bij dames golfkleding?

16 januari 2015 | Auteur: | Posted in Sport

Soms kan het lastig zijn om een perfecte combinatie te vinden tussen wat je zelf mooi vindt en wat past in harmonie met de regels van de etiquette in de golfclub waar je gaat golfen. De golfkleding etiquette varieert tegenwoordig heel veel van vroeger. Vroeger was het zo dat iemand gekleed moest gaan zoals de golfclub dit voorschreef. Dit was een regel om de perfectie te onderscheiden van de buitenwereld. Daarom dat veel mensen nog denken dat golfen echt iets is voor rijke mensen, omdat men vroeger welgesteld gekleed moest zijn tijdens het golfen. Er zijn een heleboel golfclubs die een nette spijkerbroek toestaan met een nette trui met of zonder kraag. Toch bestaan er nog altijd golfclubs waar je zonder hun voorschriften niet binnenkomt.

Etiquette kleding voor golfclubs

Bij golfclubs die een strenge dames golfkleding etiquette eisen is het altijd verplicht om een poloshirt met kraag of een blouse te dragen zonder of met mouwen. Het is zo dat de blouse of het poloshirt de band van de broek moet raken als een golfspeler rechtop staat. Hetgeen zeker niet is toegestaan zijn topjes of lage shirtjes. Er zijn golfclubs die een lange golfbroek eisen of een lange golfrok. Het is zo dat de broek net moet zijn zonder plooien en trainingspakken of leggings zijn uit den boze. Als schoeisel is het verplicht om golfschoenen te dragen met spikes. Deze spikes dienen voor je eigen veiligheid als het nat is. Je glijdt met golfschoenen niet uit en het grootste voordeel is dat deze waterdicht zijn. Meestal is een pet toegestaan voor je te beschermen tegen de zon, alleen moet je deze afzetten als je het golfhuis binnen gaat.

Strenge regels vind je minder en minder

Gelukkig vind je deze strenge regels de dag van vandaag minder en minder. Het enige waarop je moet letten is dat je geen aanstootgevende dingen draagt waardoor je andere mensen zou kunnen afleiden tijdens het golfen. Het voordeel met echte golfkledij is dat deze soepel zit en niet gaat irriteren als je 5 of 6 uur aan het golfen bent. In een gewone spijkerbroek ga je al snel zweten zeker als het buiten 30 graden is.

Auteur:

This author has published 19 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.