Manchester United moet het ontgelden in de Britse pers naar nieuwe domper

26 februari 2014 | Auteur: | Posted in Sport

Manchester United moet het ontgelden in de Britse pers naar nieuwe domper

Is Manchester United een gevallen topclub? Dit seizoen liegen de cijfers er niet om. De Engelse grootmach staat vijftien punten achter op koploper Chelsea en is terug te vinden op een zesde plaats. Wij weten ook wel dat de concurrentie moordend is in Engeland maar hoeveel anders is de selectie vergeleken met vorig jaar toen ze kampioen van Engeland werden? Daarbij kwam ook nog de blamage tegen Olympiakos Piraeus in de Champions League knock out fase. De formatie van David Moyes ging kansloos met 2-0 onderuit in Griekenland.

Door deze nederlaag gonst het weer van de berichten op het internet en voorspellen vele kenners het ontslag van David Moyes. Na de wanprestatie van afgelopen dinsdag werd de formatie uit Manchester met de grond gelijk gemaakt in de Britse pers. Wat voornamelijk de Britse pers beangstigde was het doelloos en passieloze speelstijl van Manchester United. De spelers maken constant fouten en je gaat je hard op afvragen, waarom lukte het Sir Alex Ferguson wel om met dit statische elftal wel te presteren.

Verschillende analytici vragen zich af waar de leiderschap, teamspirit, vechtlust en ambitie gebleven is van de kampioen van Engeland. Dit was nog de enige competitie waar het nog in mee kan strijden om een prijs maar na deze nederlaag blijft een plaatsing voor de volgende ronde verder weg dan ooit. De miljoenen formatie uit Manchester moet zelf vrezen dat ze zich dit seizoen niet weten te plaatsen voor de Champions League. Afgelopen transferperiode werd Mata voor vele miljoenen binnen gehaald maar is dat niet geen paniekvoetbal van David Moyes en consorten? Waarom betaal voor zo’n speler zoveel miljoenen als je van de zomer bijvoorbeeld Christian Eriksen op had kunnen halen voor veel minder dan de helft en je hebt daarnaast nog de beschikking over Japans international Kagawa. Velen denken dat het een kwestie van tijd is dat er bekend wordt gemaakt dat Manchester United volgend jaar een andere trainer gaat krijgen. Bij vele wedkantoren kan je al weddenschappen afsluiten wie er de nieuwe manager gaat worden van Manchester United.

Auteur:

This author has published 3 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.