Kinderen zijn echte waterratten

29 oktober 2015 | Auteur: | Posted in Sport

Kinderen zijn er dol op, spelen met én in het water. Vooral in de zomer is het aan te raden, buiten in de zon lekker bezig zijn met diverse activiteiten die draaien om water. Al sinds jaar en dag zijn er talloze manieren en toestellen op de markt die bijdragen aan het speelplezier van een kind. De klassieke glijbaan hiervan het meest voorkomende toestel. Van plastic, metaal of kunststof, rechtdoor, met een bocht of in een spiraal, rood, blauw of groen. Ze komen in alle soorten en maten. Soms hebben ze een thema zoals jungle, tropisch of dieren en soms is de glijbaan maar een onderdeel van een compleet toestel met bijvoorbeeld bruggetjes, emmers en hutjes.

Een ander soort speeltoestel die speciaal gemaakt is voor het spelen met water zijn de handpompen in combinatie met speciale goten met sluizen, trappetjes en andere leuke obstakels waar het water langs moet. Door de kinderen de verantwoordelijkheid te geven over het verloop van het water en ze diverse obstakels te laten overwinnen om het eindpunt van de baan te bereiken leren zij ook tijdens het spelen. Bij grotere banen is ook teamwork een vereiste, waardoor kinderen genoodzaakt zijn om samen te werken om het einde vaan de baan te bereiken.

Er zijn op de markt veel verschillende soorten elementen te koop waarmee men een eigen baan kan samenstellen. Zo is een waterpomp natuurlijk noodzakelijk, maar ook verschillende soorten goten zijn onmisbaar. Leuke toevoegingen zijn spiralen die de kinderen met de hand kunnen besturen, of bijvoorbeeld een zogenaamde kliederbak waar kinderen met water en zand aan de slag kunnen. Sluizen, wippende goten of een waterrad zijn veel voorkomende extra attributen die het speeltoestel water uitdagender en leuker maken. Een compleet toestel aanschaffen is ook een optie. De toestellen en losse onderdelen zijn meestal uitgevoerd in roestvrij staal of hout.

Auteur:

This author has published 45 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.