Informatie over wielerkleding

23 december 2013 | Auteur: | Posted in Individuele sporten, Sport

Wielerkleding is er in alle soorten en maten, voor elk type fietser en voor alle weersomstandigheden. Of je nu op pad gaat voor een kort ritje in de zomer of een lange rit in winterse omstandigheden, het is erg belangrijk dat je jouw wielerkleding aanpast aan de omstandigheden. Met de wielrenkleding die in de laatste decennia is ontwikkeld, is dat absoluut geen probleem meer.

Basislaag

De basis van jouw wielrenkleding is de laag die direct contact heeft met je bovenlichaam. Bij wielerkleding is het van belang dat je bovenlichaam zo droog mogelijk blijft, ondank dat je door de inspanning veel zult zweten. Als je voor je rit je wielerkleding uitkiest, begin dan in ieder geval met een zweetshirt, ook als het warm is. Is het kouder, dan is een thermosshirt een aanrader. Zo’n shirt is warm en snel droog.

Broeken

Een misschien wel net zo belangrijk onderdeel van jouw wielerkleding is de broek. Dit heeft alles te maken zitcomfort. Niets is namelijk vervelender dan jouw fietstocht in te moeten korten vanwege problemen met je zitvlak. Een goede broek is onmisbaar in je collectie wielrenkleding. Zorg ervoor dat een broek netjes aansluit op je lichaam, en kies als het op de zeem aankomt voor kwaliteit. Het is in dat opzicht slimmer om wat meer geld uit te geven aan wielrenkleding waar je langer plezier van hebt.

Shirts

Je zult nooit gaan fietsen zonder een shirt aan. Ook hierin is veel keuze in het grote assortiment wielrenkleding. Voor de meest warme omstandigheden zijn er shirts met korte mouwen. Als je gaat fietsen in vrieskou, dan complimenteer je jouw wielerkleding met een gevoerd shirt met lange mouwen. Is het niet al te koud, maar waait het wel hard, dan kun je kijken naar een windstopper om over je shirt aan te doen. Je hoeft dan niet meteen te kiezen voor warme gevoerde wielrenkleding. Voor een ruim assortiment aan wielerkleding, kijk je bijvoorbeeld op: www.wieleroutfits.nl

Auteur:

This author has published 3 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.