Het kopen van een hockeystick

9 juni 2015 | Auteur: | Posted in Sport

Een goede hockeystick is tijdens het spelen van hockey heel essentieel. Daarom is het belangrijk om echt de juiste stick te kopen. Zo heeft een kind een heel andere hockeystick nodig dan een volwassene. Een aantal items zijn belangrijk om rekening mee te houden bij het kopen van een hockeystick.

 

Lengte

Een stick van de juiste lengte zorgt ervoor dat je goed gebruik kunt maken van de stick tijdens het sporten. Kinderen beginnen vaak met een lengte van 24. Dit loopt door tot ongeveer 36,5 voor een volwassen speler. De beste manier om de goede lengte van de stick te bepalen is de stick naast je neer te zetten en dan te bekijken tot hoe hoog het uiteinde van de stick komt. De maat van de hockeystick is goed wanneer het uiteinde tot het bot aan de voorkant van de heup komt.

Materiaal

Ook het materiaal van de stick is een onderdeel waar u goed op moet letten bij een hockeystick kopen. Decennialang werd er alleen gehockeyd met houten sticks. Tegenwoordig gebruikt bijna iedereen een hockeystick van kunststof. Vaak gaat het hierbij om meerdere soorten kunststoffen en de aanwezigheid van bijvoorbeeld fiberglas of carbon bepaalt hoe stevig en duurzaam de stick is. Wil je een hockeystick aanschaffen? Denk dan eens aan Hockeypoint.nl. Zij zijn dé specialist als het gaat om het aanschaffen van een hockeystick.

Auteur:

This author has published 45 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.