Het belang van sportkleding

7 juli 2015 | Auteur: | Posted in Sport

We begrijpen allemaal dat sporten in een spijkerbroek erg lastig is. Je hebt er geen bewegingsvrijheid in en het is niet zo comfortabel. Tijdens het sporten span jij je in, gaat je hartslag omhoog en verlies je vocht. Sportkleding is er juist voor om je lichaam te controleren. De juiste sportkleding ademt en zorgt voor een goede temperatuurregeling. Het absorbeert vocht en voorkomt dat jouw lichaam oververhit raakt of uitgedroogd. Dit is de grootste reden dat elke sport aparte sportkleding heeft. De juiste kleding maakt het namelijk mogelijk om het optimale uit je sport te halen. Waarom een tennisbroekje anders is dan een voetbalbroekje? Tennisrokjes en -broekjes beschikken over speciale zakken waar je tennisballen in kunt bewaren. Zo ligt het spel bijna nooit stil. In een voetbalbroekje zitten geen zakken, dit is alleen maar irritant tijdens het voetballen. Het allerbelangrijkste bij sportkleding is dat het goed zit en dat je er goed in kunt bewegen. Ook schoenen zijn belangrijk en deze verschillen tevens per sport. Voetbal jij op een grasveld, dan heb jij schoenen met noppen nodig. Tennisschoenen zijn te onderscheiden in gravelschoenen en tennisschoenen voor binnen.

 

Eenheid

Een ander belangrijk aspect van sportkleding is dat het een team herkenbaar maakt. Een volleybalteam, hockeyteam of voetbalteam is meteen te herkennen aan dezelfde shirts. Dit moet ook wel, anders wordt het op het veld erg verwarrend naar wie je moet spelen. Dezelfde sportoutfit zorgt ook voor meer eenheid en voor een betere teamspirit. Iedereen is hetzelfde. Sportkleding wordt vrijwel altijd bedrukt. Is het niet met een rugnummer dan is het wel met sponsors of met iemand zijn of haar naam. Voor sponsoren is het natuurlijk erg aantrekkelijk, omdat hun bedrijf zichtbaar wordt op alle wedstrijden. Daarnaast is het bij hockey en voetbal wel zo handig om rugnummers te hebben. Zo weet je altijd welk shirt bij jou hoort. Het bedrukken van sportkleding moet wel op een professionele manier gebeuren. Je wilt niet dat alle letters er naar twee keer wassen af zijn. Laat dit daarom door een professioneel bedrijf doen. Zo kun je bijvoorbeeld je sportkleding laten bedrukken bij Merchandising concepts in Amsterdam.

 

Bijbehorende attributen

De meeste sporten vragen naast de juiste sportkleding ook om specifieke attributen. Zo heb je bij hockey een hockeystick, een bitje en een puck nodig. Bij volleybal zijn kniebeschermers erg handig en kun je niks beginnen zonder de bal. Het is ook nog nooit iemand gelukt om te tennissen zonder tennisracket. Kleding is daarom erg belangrijk, maar de bijbehorende artikelen ook. Behalve bij hardlopen, dat is één van de enige sporten waarbij je alleen kleding en schoenen nodig hebt.

Auteur:

This author has published 204 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.