Het belang van eiwitten voor sporters

20 juni 2014 | Auteur: | Posted in Sport

In Nederland is er sterk een trend merkbaar. Steeds meer mensen zijn in de fitnessschool te vinden. Het lijkt erop dat we met z’n alle gezonder gaan leven. We zijn steeds bewuster van ons lichaam. Vooral met de zomer in aankomst streven we allemaal naar de lichaam waar we zo van dromen. We willen mooi toonbaar zijn. Niet alleen omdat we ons lekker in ons vel willen voelen maar ook omdat we natuurlijk indruk willen maken. Maar spieren worden niet alleen gekweekt in een sportschool maar ook in de keuken. Voeding speel een groot rol bij het creëren van een fit en sterke lichaam.

Onder sporters zijn eiwitten zeer belangrijk. Eiwitten zijn belangrijke voedingstoffen die we nodig hebben. Een van de belangrijkste eigenschappen van eiwitten is dat ze aminozuren bevatten. Aminozuren zijn een van de belangrijkste bouwstoffen van het menselijke lichaam. Er zijn aminozuren die we zelf kunnen aanmaken maar ook belangrijke aminozuren die we alleen maar door middel van voeding binnen krijgen. Voor duursporters en krachttraining is het heel belangrijk om genoeg eiwitten binnenkrijgen. Dit omdat door krachtsport er scheurtjes in spieren ontstaan.

Veel sporters gebruiken het product whey. Vaak in de vorm van een shake. Whey ontstaat als een restproduct na de productie van kaas. Waar dit restproduct eerst gewoon werd weggegooid wordt hier nu heel goed winst uitgehaald. Whey is een poedersoort en daar zijjn er drie verschillende soorten wheyeiwitten verkrijgbaar. De Whey concentraat, whey isolaat en whey hydrolisaat. De whey concentraat wordt het meest verkocht. Dit komt omdat het betaalbaar is en de smaak niet heel vies is. De whey isolaat is een van de puurste vormen van whey. Om precies te zijn meer dan 80 procent en bevat bijna geen koolhydraten of vet. Daat staat tegenover dat het vrij prijzig is. Whey eiwit hydrolisaat wordt zeer weinig gebruikt door sporters. Eiwit hydrolisaat is meer gericht op mensen die gevoelig zijn voor melkproducten. Het wordt namelijk beter verteerd.  Enkel merken van wheyproducten zijn onder andere Now foods en healthy origins.

Auteur:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.