De verschillende soorten sjoelbakken

10 maart 2015 | Auteur: | Posted in Sport

Particulier, professioneel of recreatief sjoelen

Sjoelen is veel meer dan zomaar een leuk gezelschapsspel. Het is een officiële sport. Dat is ook de reden dat de algemene Nederlandse sjoelbond is aangesloten bij het NOC*NSF. Deze sjoelbond organiseert verschillende wedstrijden en toernooien door heel het land. Voor deze toernooien gebruiken ze sjoelbakken die voldoen aan het wedstrijdreglement. Dit houdt onder andere in dat de sjoelbak van een bepaald merk moet zijn en bepaalde afmetingen moet hebben. De meest gebruikte merken op toernooien zijn Schilte of Homas sjoelbakken Veel professionele sjoelers hebben thuis ook een sjoelbak die aan dit wedstrijdreglement voldoet. Daarmee kunnen de sjoelers die mee doen aan verschillende wedstrijden thuis oefenen of trainen voor het volgende sjoeltoernooi.

Verschillende soorten sjoelbakken

Wil je gezellig recreatief sjoelen in clubverband of gewoon particulier in huiselijke kring dan kun je daar verschillende soorten sjoelbakken voor nemen. Natuurlijk kun je kiezen uit verschillende merken zoals Schilte, Homas of een Heemskerk sjoelbak. De eerste twee merken hebben naast de officiële wedstrijd sjoelbakken ook sjoelbakken die je heel goed kunt gebruiken voor het recreatief of particulier sjoelen. Deze sjoelbakken hebben iets andere afmetingen. In de lengte zijn deze sjoelbakken net zo lang als een wedstrijd sjoelbak. De meeste sjoelbakken zijn twee meter lang. Het zijn vooral de hoogte en breedtematen van de sjoelbak die het verschil kunnen maken.

Daarnaast kun je ook nog kiezen voor een mini sjoelbak. Ideaal als je met kleine kinderen wil gaan sjoelen. Een normale sjoelbak is voor kleine kinderen veel te groot dan kun je beter een mini sjoelbak aanschaffen. Welke merk sjoelbak je ook kiest alle sjoelbakken zijn van goede kwaliteit. Ieder sjoelbak is net weer even anders. De ene sjoelbak is heel glad de andere is weer heel stroef en dit merk je heel goed als je de schijven over de sjoelbak laat glijden. Door te sjoelen op verschillende sjoelbakken van Sjoelbakshop.nl blijft het iedere keer weer een hele uitdaging om zoveel mogelijk schijven erin te krijgen.

Auteur:

This author has published 148 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.