Waar je op moet letten bij de aanschaf van een open scheermes

29 augustus 2017 | Auteur: | Posted in Shoppen

Waarom een open scheermes?

Een open scheermes of straight razor wordt ook wel een klapscheermes genoemd en heeft als kenmerk dat het een inklapbaar scheerblad heeft. Hoewel open schermessen veelal zijn vervangen door moderne of zelfs elektrische scheermessen, zijn er steeds meer liefhebbers van het ouderwetse open scheermes. Door middel van het vlijmscherpe scheerblad bezorgt het open scheermes je een geperfectioneerd klassieke scheerbeurt.

Waar je op moet letten

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een open scheermes:

  • Je ervaring met het open scheermes. Ben je wat minder ervaren met het open scheermes? Kies dan voor een scheerblad met een afgeronde punt. Daarmee voorkom je sneetjes. Over het algemeen geldt dat scheermessen van carbonstaal het makkelijkst te slijpen en polijsten zijn. Om het open scheermes te proberen kun je beginnen met een goedkoop model.
  • Je mate van baardgroei. Wanneer je zware baardgroei is, kun je ook prima een open scheermes gebruiken. Zorg er echter voor dat je een wat breder scheermes kiest. 6/8 inch is doorgaans het beste voor zware baardgroei.
  • Het onderhoud. Bij aanschaf van een open scheermes moet je er rekening mee houden dat het een kwetsbaar instrument is. Berg je scheermes daarom altijd goed op en doe er voorzichtig mee. Indien je je scheermes goed onderhoudt, kan het een leven lang meegaan. Een goede onderhoudsbeurt bestaat uit vier stappen. Vooraf aan de scheerbeurt richt en polijst je je mesje. Voor de finishing touch zet je je mesje nog even aan en als het scheermes na een tijd bot is hoor je hem goed te slijpen.
  • Het type scheermes. Er is keuze uit verschillende soorten open scheermessen. Zo verschillen de scheermessen in type kop, breedte, slijpvorm, holling en type staal. Laat je dus goed informeren voordat je een open scheermes aanschaft.

Een open scheermes kopen is misschien een grote investering, maar eentje die je in bij goed onderhoud maar één keer in je leven hoeft te maken.

Reacties uitgeschakeld voor Waar je op moet letten bij de aanschaf van een open scheermes

Auteur:

This author has published 111 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.