Voor wie een zilverkleurige, tijdloze ring van een extreem hoge kwaliteit wil is platina een uitkomst

17 november 2014 | Auteur: | Posted in Mode

Wanneer u aan een trouwring denkt is het plaatje van een gouden trouwring waarschijnlijk het eerste beeld dat bij u op komt. Dit is heel logisch, want al eeuwenlang kiezen de meeste mensen voor een gouden trouwring. Ringen van witgoud of rood goud zijn prachtige variaties op de traditionele gouden trouwring. Maar er is een prachtige alternatief voor uw trouwring. Namelijk platina. Platina ringen worden steeds meer gekozen en nemen aanzienlijk toe in populariteit.

In het jaar 1500 was men op zoek naar zilver. Op dat moment werd er ook platina gevonden, maar men wist zich hier op dat moment nog geen raad mee. De eigenschappen van platina waren anders dan de eigenschappen van zilver en men wist niet hoe ze hier mee te werk moesten gaan.

Vandaag de dag weten we weldegelijk wat er mogelijk is met platina. Platina is een zilverkleurig edelmetaal wat bijna net zo zuiver is als goud. Platina is erg zeldzaam en daardoor ook heel kostbaar. Het is een edelmetaal dat nauwelijks oxideert en dus voor altijd zijn prachtige kleur en kwaliteit behoudt. Doordat platina niet oxideert is het een veel geschikter edelmetaal om te gebruiken in trouwringen dan zilver.

Platina is een erg duur edelmetaal. Geruime tijd is platina zelfs duurder geweest dan goud. Maar doordat goud momenteel erg gewild is ligt de goudkoers erg hoog, om die reden is goud nu waardevoller dan platina. Echter is het wel zo dat een ring van platina duurder is dan een gouden trouwring. Dit komt door het gewicht. Platina weegt meer dan goud en daardoor is een ring van platina duurder dan een gouden trouwring. Wanneer u beide ringen in uw hand heeft dan zult u ook duidelijk voelen dat de platina ring een stuk zwaarder is dan de gouden trouwring. Voor veel mensen is dit ook een reden om voor platina te gaan, zij vinden een zwaardere ring waardevoller overkomen dan een lichtere.

Kortom, platina is een prachtig zilverkleurig edelmetaal. Het is een zware grondstof waar de mooiste ringen mee gemaakt kunnen worden. Door de hoge kwaliteit van het edelmetaal kan een levenslange garantie op de ring worden afgegeven en zult voor lange tijd van uw prachtige trouwring kunnen genieten.

Auteur:

This author has published 20 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.