Een edelsteen kan uw trouwring helemaal afmaken en een luxueuze uitstraling geven

7 oktober 2014 | Auteur: | Posted in Mode

Wist u dat edelstenen en edelmetalen helemaal niet werden toegepast in de allereerste trouwringen? Die werden van lelijk ijzer gemaakt om een ijzersterke band tussen twee mensen te symboliseren. Omdat ijzer roest is het eigenlijk niet geschikt om in trouwringen te verwerken en zijn ze overgestapt naar edelmetalen. Pas toen werden er ook edelstenen in trouwringen verwerkt.

De meest populaire edelsteen voor gebruik in trouwringen is natuurlijk de diamant.  Een diamant is een hele mooie edelsteen en weerkaatst licht op een fraaie manier. Een trouwring met diamant is erg kostbaar, omdat diamanten erg zeldzaam zijn. Een diamant in uw trouwring is natuurlijk geweldig, maar er zijn nog een hoop andere edelstenen die net zo mooi zijn.

Edelstenen hebben van oudsher bepaalde betekenissen. Als u zich hierin verdiept kunt u een edelsteen in uw trouwring verwerken die qua betekenis het beste bij u past. Enkele voorbeelden van edelstenen die mooi in een trouwring kunnen staan worden hieronder beschreven.

Bij een gouden trouwring kan de Saffier een mooi contrast geven. De intense blauwe kleur past mooi bij de gouden achtergrond. Door zijn fysieke eigenschappen kan een Saffier in verschillende vormen worden geslepen.

Een andere vrij bekende edelsteen is de smaragd. Deze steen heeft een prachtige groene kleur die wederom erg mooi bij een gouden trouwring kan staan. Is erg zeldzaam en daarom ook kostbaar en wordt ook wel de koning van de edelstenen genoemd.

Een edelsteen die weer mooier bij bijvoorbeeld een witgouden trouwring of een platina trouwring staat is de citrien. Deze edelsteen is vrij onbekend, maar door zijn prachtige gele kleur doet hij niks onder voor de bekendere edelstenen.

En dan de robijn. Een geliefde en bekende edelsteen met de kleur van de liefde. Met zijn mooie rode kleur zeer geschikt voor gebruik in zowel gouden als platina trouwringen.

Zoals je ziet is er genoeg keuze op het gebied van edelstenen. Durf een keer voor iets anders dan de standaard diamant te gaan en verbaas iedereen met een gedurfde maar toch prachtige trouwring.

Auteur:

This author has published 18 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.