De belangrijkste redenen van de juweliers over het verkopen van het merk Lapponia

18 februari 2015 | Auteur: | Posted in Mode

Veel juweliers kiezen er tegenwoordig voor om het merk Lapponia te verkopen. Zij vinden Lapponia een ´echt´ merk met een ziel en met karakter. Lapponia is namelijk uit duizenden te herkennen door de eigenzinnige en eigentijdse stijl van de sieraden. Het sieradenhuis uit Finland kenmerkt zich door de zilveren sieraden met zeer natuurlijke vormen en matte oppervlaktes. Dit trekt juweliers en kopers natuurlijk, vandaar dat zij steeds meer van Lapponia willen verkopen.

Het verhaal van Lapponia is begonnen bij Pekka Antilla, de oprichter van het bedrijf. Hij ontmoette namelijk Björn Weckström tijdens zijn opleiding tot goudsmid. Björn Weckström is juweeldesigner en beeldhouwer. De heer Antilla vroeg of Weckström de eerste ontwerpen te maken van wat in die tijd een unieke juwelierkunst was.

In Fins Lapland ligt de oorsprong van de ontwerpen van Lapponia. Weckström had verschillende reizen hiernaartoe. Hij werd geïnspireerd door verschillende oppervlakten in het land. Maar vooral door de uitzonderlijke vorm van de goudklompjes, deze lagen daar in rivieren. Aan de hand van de vorm van deze goudklompjes maakte hij de Flowering Wall. De Flowering Wall zorgde voor een Grand Prix-bekroning op de Internationale Juwelencompetitie in 1965. Na deze bekroning is Lapponia ook een internationaal succes.
Ook waren bevroren meren en besneeuwde velden een inspiratiebron voor Björn Weckström. Hij maakte een reeks zilveren juwelen die hierop gebaseerd waren. De behandeling van het oppervlak van het juweel werd het kenmerk van het design van Lapponia.

Het unieke en uitheemse karakter van Lapponia wekte interesse op uit verschillende landen. Lapponia groeide uit tot een merk dat geen grenzen meer kent. Het werd gedragen en gekoesterd door verschillende Koninklijke personen uit landen over de hele wereld. In de jaren 1970 werden de sieraden van Lapponia dan ook ontworpen door diverse internationalen juweelkunstenaars.

En tegenwoordig boeit het merk nog steeds mensen over de hele wereld. Lapponia heeft zes visionaire kunstenaars die naar de natuur van Lapland trekken. Zij willen hier de missie van het merk volbrengen en sieraden maken die vernieuwend zijn. De behandeling van het oppervlak en de vernieuwing die Lapponia brengt maakt het dat juweliers dit merk maar al te graag verkopen.

Auteur:

This author has published 18 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.