Pilotenkoffers erg populair onder zakelijke gebruikers

30 mei 2013 | Auteur: | Posted in Accessoires

De pilotenkoffer is uiteraard vernoemd naar de beroesgroep die er veel en vaak gebruik van maakt, de piloten. Zij hadden veelal niet veel bagage bij zich, maar reisden wel ontzettend veel. Hun reismiddel moest dus tegen een stootje kunnen, maar er tegelijktijd ook professioneel en goed uitzien. Waar eerder alleen piloten nog maar gebruik maakten van pilotenkoffers, worden deze tegenwoordig door een veel grotere groep gebruikt. De stijl, uitstraling en het gemak van deze leren koffer worden bijvoorbeeld ook erg gewaardeerd door accountants, consultants en makelaars.

Vooral voor zakelijke reizen is een pilotenkoffer een praktisch reismiddel en om die reden wordt hij ook wel een business koffer of zakelijke koffer genoemd. Pilotenkoffers lijken erg op gewone aktetassen, maar zijn vaak iets groter en ruimer.

Trolleysysteem

Er zijn een aantal verschillende type pilotenkoffers, zo zijn er de koffers met alleen een handvat maar ook zijn er koffers met een speciaal trolleysysteem met een handig telescopisch handvat en wieltjes. Vooral de pilotenkoffers met trolleysysteem zijn erg populair onder de zakenreiziger. Alle types zijn voorzien van veel handige compartimenten, vakken en organizers voor het opbergen van bijvoorbeeld uw mobiele telefoon, visitekaartjes, pennen, etc.

Laptop

Er zijn ook pilotenkoffers met een speciaal laptop compartiment voor het veilig opbergen van uw laptop of tablet. Deze vakken zijn veelal versterkt en voorzien van een stevig schuim ter bescherming van uw laptop. Wilt u een pilotenkoffer aanschaffen let dan goed op de afmetingen van het laptopvak en zorg ervoor dat u een koffer kiest waarin uw laptop past, de afmetingen van dit vak verschillen aanzienlijk. Gebruikt u wel eens dossiers dan kan een koffer met een hangmap houder uitkomst bieden.

Pilotenkoffers worden veelal vervaardigd uit echt leer, kunstleer, aluminium of polyester, iedere materiaalsoort heeft zo zijn eigen prijskaartje. De laatste jaren worden zogenaamde trolleys (business trolleys, laptop trolleys) ook steeds populairder, zij zijn vaak erg robuust en gemaakt van aluminium of hard polyester.

Alternatieven voor pilotenkoffers kunnen o.a. zijn, aktetassen, aktekoffers, business trolleys, laptop trolleys, laptoptassen.

Auteur:

This author has published 11 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.