De term groen goud heeft niks met de kleur van het goud te maken, maar met de herkomst

14 oktober 2014 | Auteur: | Posted in Accessoires

Goud is een erg populair edelmetaal. Het wordt bijvoorbeeld veel gebruikt in trouwringen. Door de enorme vraag naar goud wordt er op een hoop plekken op onze wereld naar goud gezocht. Het zogenaamde delven van goud is een arbeidsintensief en milieu belastende bezigheid. De eigenaren van goudmijnen willen een zo hoog mogelijk rendement uit hun goudmijn halen en lappen daarbij vele morele vraagstukken aan hun laars. Zo betalen zij hun werknemers erg slecht en zorgen voor onacceptabele werkomstandigheden. Ook houden zij zich totaal niet bezig met het verschonen van hun  productieproces. De uitstoot van een goudmijn verminderen kost geld en dit willen de eigenaren niet investeren. Hierdoor komt een groot gedeelte van het goud dat op de markt is uit mijnen die het milieu onnodig belasten en hun werknemers aan gevaren blootstellen. Dit is natuurlijk niet echt een lekker gevoel bij het uitzoeken van uw gouden trouwring.

Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om er zeker van te zijn dat het goud in uw trouwring wel duurzaam en veilig uit de grond gehaald wordt. Veel juweliers en edelsmeden werken alleen nog maar met duurzaam goud. Dit is goud dat wel op een verantwoorde manier gedolven is. Als uw gouden trouwring van duurzaam goud is gemaakt bent u er in ieder geval van verzekert dat de werknemers in de goudmijn op een verantwoorde manier hun werk kunnen doen, en hier ook naar betaalt worden.

Als u met de aanschaf van uw gouden trouwring helemaal niet wilt bijdragen aan het vervuilen van het milieu, is er ook nog een andere optie. Zo kunt u is goed rondkijken in uw huis en kijken of er misschien gouden voorwerpen zijn die u niet meer gebruikt. Deze voorwerpen kunnen dan omgesmolten worden tot een unieke trouwring. Stelt u voor. U heeft een gouden ketting van uw overleden oma geërfd die u eigenlijk niet draagt omdat het u smaak niet is.  Je zou deze ketting met grote emotionele waarde kunnen laten omsmelten tot twee prachtige gouden trouwringen. Zo leeft de ketting voort in een voor u erg belangrijk sieraad. Dit lijkt mij een prachtige oplossing als u het belangrijk vindt om milieubewust bezig te zijn.

Auteur:

This author has published 18 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.