Tips voor het huren van een eerste kantoorruimte

25 oktober 2016 | Auteur: | Posted in Nieuws

Als ondernemer wil je je zoveel mogelijk bezighouden met datgene waarvoor je passie hebt: ondernemen. Om die reden is de gemiddelde ondernemer – verreweg – geen expert op het gebied van kantoorruimtes huren. In de zoektocht naar een eerste kantoorruimte laat de ondernemer zich vaak verleiden door de praatjes van de verhuurder. De huurder is zich echter niet bewust van de valkuilen die het huren van een eerste kantoorruimte met zich meebrengt. Gelukkig helpen wij je graag met onze tips!

Tip #1 Flexibele kantoorruimte

De eerste tip – meteen een van de belangrijkste tips die wij je willen geven –  is om flexibel een kantoorruimte te huren. Flexibel wil zeggen dat – jij – bepaalt voor welke periode je de kantoorruimte wilt huren. De meeste verhuurders hanteren een huurcontract per maand of een huurcontract met maximaal een looptijd van één jaar.

De valkuil waarin veel ondernemers trappen is dat zij hun (niet flexibele) huurcontract opzeggen, maar dat ze door de bepalingen in het contract verplicht zijn om nog enkele maanden – soms zelfs enkele jaren – door te betalen. Door te kiezen voor een flexibel huurcontract voorkom je deze – onnodige – extra kosten.

Tip #2 Business center of bedrijfsverzamelgebouw

De tweede tip die je goed kan gebruiken in jouw zoektocht naar je eerste kantoorruimte is om een kant-en-klare ruimte te huren. Een ruimte waarvoor je allerlei zaken nog moet regelen vraagt niet alleen om een grote investering in geld, maar ook in tijd. Deze tijd wil en kan je beter benutten voor de groei van je onderneming.

Door te kiezen voor een bedrijfsruimte in een bedrijfsverzamelgebouw of in een business center zorg je ervoor dat alles voor jou wordt geregeld. Spreekt het idee van een business center jou erg aan? Neem dan eens een kijkje op de website van business center Frame 21. Dit business center, gevestigd in Roosendaal, is nog niet zo heel lang geleden geopend in Nederland. Naast kantoorruimtes beschikt Frame 21 ook over flexplekken.

Tip #3 Ingerichte bedrijfsruimte

Een andere handige tip is om een ingericht kantoor te betrekken. Het voordeel hiervan is – net als met een kantoor in een business center – dat je geld en tijd bespaart. Je hoeft namelijk zelf niet meer op zoek te gaan naar geschikt kantoormeubilair die bij je wensen en bedrijfsuitstraling past. Daarnaast kun je snel aan het werk in een ingerichte bedrijfsruimte.

Tip #4 Klanten ontvangen

De vierde en laatste tip die wij jou in dit artikel willen geven is om te controleren of je klanten mag ontvangen in de kantoorruimte die je wilt gaan huren. Het klinkt misschien vreemd en enigszins gek, maar het komt nog steeds voor dat verhuurders verbieden om klanten te ontvangen. De verhuurders vinden enkel en alleen dat de ruimtes bedoeld zijn om te werken.

Reacties uitgeschakeld voor Tips voor het huren van een eerste kantoorruimte Tags:

Auteur:

This author has published 196 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.