40 euro boete voor sluikstorten

23 mei 2014 | Auteur: | Posted in Kranten

In het Belgische Torhout wordt er goed gezocht naar redenen om boetes uit te delen. Veronique Reniers ontving een boete omdat er gepersonaliseerde post van haar werd gevonden, in een openbare vulinisbak. Het gaat hierbij om een bedrag van net geen 40 euro. De gemeente Torhout beschrijft het als ‘Sluikstorten’. Mevrouw Reniers vindt het de grootste onzin, en weigert dan ook om te betalen.

Het was even raar opkijken nadat de brief werd ontvangen. Omdat er op 17 april een brief werd gevonden die aan haar gericht was, in een openbare afvalbak in het parking Deprez werd er besloten om haar een boete te geven voor sluikstorten. Tijdens het legen van de afvalbakken werd de brief gevonden. Vanwege de inbreuk moet ze een boete betalen van 35 euro. Daarnaast komen er nog kosten bij voor werkuren en gewicht, en komt het uit op 49,80 euro.

Om haar ongenoegen duidelijk te maken plaatste Veronique direct een bericht op Facebook. Ronduit belachelijk vindt ze het. Samen met haar man bezit ze een kledingzaak in het centrum, waar ze iedere dag weer zwerfvuil rondom de winkel verzamelen en netjes in eigen betaalde vuilniszakken verwerken. Mogen zij dan ook de stad een factuur richten voor het opruimen van de openbare straat?

Auteur:

This author has published 26 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.