Google bedrijfsfoto’s: virtueel binnenwandelen

22 februari 2014 | Auteur: | Posted in Nieuws

Google business photosDankzij Google bedrijfsfoto’s kunnen ondernemingen zich met een virtuele tour presenteren in de zoekresultaten van Google, maar ook in Google Maps, op Google+ en op andere social media. Poppr, het enige Google Trusted Agency in België, is gespecialiseerd in het maken van virtuele tours.
 Google bedrijfsfoto’s maken gebruikt van dezelfde techniek als Google Street View en worden hier ook op aangesloten. Zo kan de bezoeker een interactieve tour bekijken met panoramische foto’s van 360 graden. 
De bezoekers bepalen zelf waar ze naar willen kijken, zij zijn dus volledig ‚in charge’. 
De virtuele rondleiding kan een motivatie zijn om ook offline naar het bedrijf toe te gaan. Bij het Google pakket krijg je naast de Google bedrijfsfoto ook nog eens 10 tot 15 extra foto’s van je zaak. Deze worden op jouw Google+ pagina geplaatst en kan je ook gratis downloaden voor eigen gebruik.

Een virtuele toer is een sterk communicatiemiddel en vormt meteen het online visitekaartje van jouw bedrijf. Een Google bedrijfsfoto leidt tot een sterkere en verhoogde aanwezigheid in de zoekresultaten van Google. De Google virtual tour kan ook gekoppeld worden aan andere social media (zoals Facebook) en eveneens geïntegreerd worden in je eigen website.

Wat zijn de resultaten? Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat opvallende beelden onze aandacht trekken en dat we alles gerichter waarnemen. Doordat bezoekers zelf kunnen navigeren, selecteren we prikkels waardoor bezoekers zich sterker bij het product of bedrijf betrokken voelen. Een 360° virtual tour die positief onthaald wordt, heeft een invloed op de omzet van producten of diensten.

De reacties in België zijn zeer positief! De prijs van een Google bedrijfsfoto start al vanaf 295 euro, dit is vergelijkbaar met een kleine advertentie in een dagblad. Hier is wel één groot verschil: de 360 graden tour blijft voor eeuwig op Google staan terwijl de advertentie in het dagblad al na één dag bij het oud papier belandt. Onze klanten zijn duidelijk te onderscheiden in Google. Wij begeleiden hen in het hele proces en helpen hen bij het personaliseren van hun Google+ pagina’s.

Wat bepaalt de kostprijs van een Google virtual tour? Het aantal viewpoints bepaalt de prijs van een Google bedrijfsfoto. Heb je een grote zaak? Dan heb je meer viewpoints nodig dan een heel kleine zaak. Een viewpoint is een standpunt dat om de 3 meter wordt geplaatst. Hierdoor kunnen gebruikers heel eenvoudig door jouw zaak wandelen zonder een detail te missen.

virtuele rondleiding

Poppr is een partnerbedrijf van Google. Enkel gecertificeerde en door Google opgeleide fotografen mogen deelnemen aan het Google Business Photos programma. Wij werken volgens de standaarden en kwaliteitseisen van Google. Daarnaast zijn wij het enige Belgische Google Trusted Agency, dat wil zeggen dat wij een volledig team hebben klaarstaan. Zowel fotografen als experts die jou kunnen helpen met het aanmaken en verder beheren van een Google+ pagina.

Google heeft ook een mobiele versie voor Google bedrijfsfoto’s! Mobiel surfen, een begrip dat we niet langer kunnen negeren. Mensen gebruiken hun smartphone steeds meer om winkels in de buurt op te zoeken. Google heeft er dan ook voor gezorgd dat de 360° tour goed bruikbaar is voor smartphones. Je kan ook meteen virtueel binnenwandelen, wat heel wat meerwaarde biedt aan de smartphone gebruiker

Auteur:

This author has published 4 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.