Freelance IT jobs gezocht

2 mei 2014 | Auteur: | Posted in Nieuws

Informatici lijken wel de meest gezochte profielen te zijn. Het grote voordeel van de schaarste is dat bedrijven het profiel op zich belangrijker vinden dan het statuut. Of die IT job nu wordt ingevuld door een gedetacheerde, een interimaris, een zelfstandige freelancer of een bediende maakt voor de bedrijven al lang niets meer uit.

Hoe herken je een freelance IT job die rechtstreeks van een bedrijf komt en een freelance IT jobs van een detacheringsbureau?
“Freelance IT jobs de via een detacheringsbureau komen zijn makkelijk herkenbaar”, zegt Michel Piedfort van Freelancenetwork.

Importance of a secondment.
Werken via een tussenbureau hoeft niet altijd nadelig te zijn voor de freelancer. Hoewel veel freelancers verkiezen om rechtstreeks te werken, werken de meeste via tussenbureaus.
1. Eén van de redenen is dat de freelancer zelf een onvoldoende uitgebreid netwerk heeft om opportuniteiten voor IT jobs te spotten.

2. Een 2de reden kan zijn dat de opdrachtgevers zelf geen zin hebben om overal opdrachten te plaatsen en de werving en selectie van kandidaten te doen. Het is best mogelijk dat zij het bestaan van freelance websites totaal niet kennen.

3. Een 3de reden kan zijn dat opdrachtgevers zo’n grote bedrijven zijn dat nieuwe leveranciers (en freelancers zijn voor bedrijven leveranciers) via de aankoopcel moeten passeren en zich akkoord dienen te verklaren met de voorwaarden die het bedrijf oplegt. Vandaag is het zo dat het bijzonder moeilijk is om als eenmanszaak bij bijvoorbeeld een Carrefour binnen te geraken. En als het je al lukt, ontdek je later dat Carrefour zijn leveranciers standaard betaald op 180 dagen einde maand.

Werken met een tussenbureau kan daarom ook voordelig zijn omdat zij toegang hebben tot bedrijven die vandaag niet spontaan bij jezelf komen aankloppen.
Daar tegenover staat dat opdrachtgevers voor deze extra service van detacheringsbureaus die de freelance IT jobs doorsturen en kandidaten gaan zoeken extra betalen in de vorm van een relatief hoge commissieregeling. Soms tot 30% van het dagtarief.
Freelance IT jobs vinden.

Freelancenetwork.be is een freelance website waar bedrijven gratis hun IT jobs kunnen verspreiden om zo in contact te komen met freelance informatici.

De site werd opgericht om het informatici mogelijk te maken om makkelijker met rechtstreekse klanten in contact te komen. De opdrachtgevers profiteren van de site omdat zij doorgaans door de freelancer rechtstreeks te contracteren een lager uurtarief of dagtarief betalen.

Als freelancer kun je via de homepage een selectie maken op de IT jobs naar keuze en je vervolgens registreren.
Als opdrachtgever klik je bovenaan op ‘vind freelancer’ en geeft daar direct de freelance IT jobs in. Deze wordt dan naar de matchende freelancers via e-mail toegestuurd. De beschikbare freelancers nemen dan rechtstreeks met de opdrachtgever contactop. Dit alles is gratis voor bedrijven omdat de zelfstandige freelancers zelf een bijdrage betalen van 75 euro per jaar exclusief btw om toegang te krijgen tot de freelance jobs.

Auteur:

This author has published 11 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.