Drie waardevolle tips voor de allerbeste fotoshoot

5 juni 2015 | Auteur: | Posted in Nieuws

Als je voor de allereerste keer een fotoshoot doet, weet je waarschijnlijk niet dat je zelf het een en ander kunt doen om de beste resultaten te behalen. Niet alleen is voorbereiding belangrijk, zoals genoeg slaap, veel water drinken en veel fruit eten een paar dagen van tevoren, maar bedenken wat je met de fotoshoot wilt bereiken is ook handig. Dat betekent natuurlijk niet dat je een strikt plan moet hebben waar niet vanaf geweken kan worden, want improviseren en een relaxte sfeer zijn ook erg belangrijk voor een goed resultaat. In dit artikel geven we je een paar waardevolle tips waarmee een dag foto’s nemen op een natuurlijke en prettige manier zal verlopen.

1.Bedenk van tevoren wat je wilt bereiken met je fotoshoot

Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de fotograaf is het handig als je van tevoren een plan hebt voor je fotoshoot of in ieder geval een idee wat voor eindresultaat je wilt. Een fotoshoot voor professionele doeleinden zal er heel anders uitzien dan een high fashion shoot bijvoorbeeld. En glamour shoots zijn weer heel anders dan familieportretten. Je kunt een paar dagen voor de fotoshoot alvast bedenken welke kleding je wilt dragen en de outfits klaarleggen, en vergeet daarbij ook de accessoires niet. Je kunt ook alvast bedenken hoe je je haar wilt stylen voor de foto’s en een goede manier om ideetjes op te doen is door op hairstyle websites te kijken. Op de lokatie van Fotomodel voor een dag zijn hairstylistes en visagistes aanwezig, dus je kunt je ideeën ook met hen bespreken. Met behulp van wat voorbeeldfoto’s op je mobiel komen jullie er samen vast wel uit.

2.Oefen met verschillende poses

Als je een professioneel fotomodel bent hoef je niet na te denken over de poses die je moet aannemen voor een fotoopname, dan gaat dat gewoon vanzelf. Maar als je geen of weinig ervaring hebt, dan is het misschien raadzaam om een aantal verschillende poses uit te proberen. Je kunt eerst op het internet kijken welke type poses je voorkeur hebben en daarna kun je ze zelf voor de spiegel uitproberen. Hoe meer je oefent, des te natuurlijker het eruit gaat zien en des te zelfverzekerder je zult worden. Oefenen voor de spiegel is ook een goede manier om uit te vinden wat je beste kanten zijn. Sommige mensen vinden bijvoorbeeld de ene kant van hun gezicht aantrekkelijker dan de andere kant, en als je je daarvan bewust bent kun je er rekening mee houden.

3.Relax en vertrouw op je fotograaf – hij weet wat hij doet

Op de dag van je foto opname zorg je ervoor dat je relaxt bent, een flesje of twee water bij je hebt, en dat je outfits en accessoires op volgorde klaarliggen zodat het veranderen van look vlot en gemakkelijk verloopt. De fotograaf van Fotomodel voor een dag is zeer professioneel en weet wat hij doet. Natuurlijk is het belangrijk dat je aangeeft wat je graag zou willen en dat je je voorbereidingen hebt getroffen, maar eenmaal op de set is het belangrijk dat je overgeeft aan de fotograaf. Hij zal je een beetje sturen en tips geven over je poses en waarschijnlijk ook een aantal dingen voorstellen met betrekking tot je kleding en eventuele props. Vergeet niet dat de fotograaf ook als doel heeft om er iets prachtigs van te maken dus hij zal er altijd naar streven een zo prettig mogelijke werksfeer te creëren om de mooiste shots te krijgen. Just go with the flow.

Met deze tips ben je goed voorbereid voor je fotoshoot en kan er weinig fout gaan. Zorg ervoor dat je ruim op tijd aanwezig bent, liefst ongeveer 15 minuten voor de aanvang van de shoot, zodat je je spullen kunt klaarleggen en even kunt relaxen om in de juiste stemming te komen. Vergeet je telefoon niet uit te zetten. Er is niets zo vervelend als onderbroken worden door een mobieltje, vooral als je net lekker ‘on a roll’ bent. Vergeet ook vooral niet om te genieten van het hele proces. Jij bent nu Fotomodel voor een dag, all eyes on you! En het is een dag waar je nog jarenlang met plezier aan terug zult denken.

Voor meer informatie over Fotoshoot koppel bezoek ons weten

Auteur:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.