De Amsterdamse Zuidas

22 september 2015 | Auteur: | Posted in Nieuws

Een van dé beste locaties in Amsterdam is de Zuidas. De Zuidas is zeer gunstig gelegen tussen vliegveld Schiphol en de binnenstad van Amsterdam. Het is nog steeds in ontwikkeling tot zeker 2040 zo wordt er geschreven. De Zuidas is voornamelijk aantrekkelijk vanwege de goede bereikbaarheid. Zo ben je er met de trein vanaf Schiphol in een dikke 5 minuten en is er voor de auto’s een parkeergarage. In het ontwikkelplan van de Zuidas wordt er gestreefd naar een bereikbare, duurzame maar vooral veilige buurt. Nu vraag je je misschien af, wat is de Zuidas precies dan? Is het zo maar een wijk of een industrieterrein? Alles over de Zuidas lees je in dit artikel.

ZakencentrumDe Zuidas

De Zuidas is een belangrijk zakencentrum. Deze is internationaal bekend om de hoogwaardige kennis die hier gedeeld wordt. In de Zuidas zijn meer dan 700 verschillende bedrijven gevestigd. De bedrijven die hier gevestigd zijn houden zich voornamelijk bezig met de juridische, financiële en zakelijke dienstverlening. Doordat er juist zo veel bedrijven bij elkaar zitten wordt er al sneller samengewerkt dan wanneer je met bijvoorbeeld een bedrijf uit Frankrijk zaken zou doen. Alles gaat net wat makkelijker. Een zakelijke lunch is zo geregeld natuurlijk, alle bedrijven zitten tenslotte dicht bij elkaar.

Wonen

Op dit moment zijn er 650 woningen bewoond in de Zuidas. Dit aantal zal uitbreiden tot er ongeveer 9.000 woningen gebouwd zijn in 2040. Doordat deze aantallen zo groot zijn is het een van de grootste woningbouwlocaties in en rondom Amsterdam. Met de komst van al deze woningen verandert de gehele Zuidas omgeving van een zakencentrum naar een woonwijk met veel voorzieningen ten opzichten van andere woonwijken. Zo zijn er diverse sportcentra te vinden maar ook bedrijven zoals Starbucks en Rituals willen zich hier maar al te graag vestigen.

Evenementen bijwonen?

Er zijn steeds meer evenementen te vinden in de Zuidas. Zo is er de Zuidas Run waarbij veel bedrijven hun eigen sportteam voor opgeven. Zij lopen mee voor het goede doel en om te netwerken. Maar ook een beachvolley toernooi en het Granchtenfestival. Er zijn natuurlijk nog veel meer evenementen maar dit zijn de wat grotere. Wilt u zelf een evenement hosten in de Zuidas dan is dit zeker aan te raden.

 

Wilt u graag een rondje door Amsterdam maken? Lees dan ook eens dit artikel.

Auteur:

This author has published 195 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.