WordPress! Wat is het en wat kan ik er mee? – Mogelijkheden WordPress

15 augustus 2013 | Auteur: | Posted in Internet, SEO

WordPress is een open-source content management platform. Het is vroeger begonnen als een blog platform, maar het was zo goed dat het uitgegroeid is tot een volwaardig cms-systeem.

Wat is een CMS systeem?
Content-management systeem is een website met een back-end die door een gebruiker zonder programmeer kennis bewerkt kan worden. Iedereen kan het en het is zeer simpel. Ook gebruiken de deskundigen vaak WordPress, omdat je zeer simpel en snel artikelen kunt lanceren zonder moeite.

Hoe begin je?
Het begint met het uitkiezen waar je je WordPress wilt draaien.. Je moet opzoek naar een hosting provider, ook zul je een domeinnaam nodig hebben om je website te bereiken. Je kunt het best kiezen voor een alles-in-1 pakket, zodat je een domeinnaam en hosting bij elkaar in hebt zitten. Antagonist is webhoster die dit aanbiedt.

Het installeren van WordPress
De installatie van wordpress werkt volgens een aantal stappen, u moet de bestanden downloaden van de officiële WordPress website, hierna kunt u deze bestanden uploaden naar u hosting en hierna kunt u uw domeinnaam intikken en de aanvullende gegevens invullen via de webbrowser. U kunt de gehele installatie binnen 5 minuten regelen!

WordPress Templates & Plugins:
Het voordeel van het gebruik van WordPress is dat veel mensen gratis thema’s en templates aanbieden, u kunt zo gratis een professioneel design bemachtigen. Ook zijn er veel plugins gerealiseerd door allerlei designers. Zonder moeite installeert u een plugin via de back-end interface van WordPress. Er zijn allerlei soorten plugins, van analyse plugins tot SEO plugins. U kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om de Social Media plugin te installeren zodat mensen gemakkelijk en snel uw artikelen kunnen delen.

Auteur:

This author has published 3 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.