Wat NIET te doen bij het versturen van kaarten

6 augustus 2014 | Auteur: | Posted in Huis en tuin, Internet

Een simpel kaartje kan enorm veel betekenis hebben. Wil je een kaartje echt speciaal maken, dan zal je er iets meer moeite in moeten steken.
Wat je zeker niet moet doen is een stapel van dezelfde kaarten inkopen omdat het wel handig is om die op voorraad te hebben. Je beperkt je op deze manier namelijk in de keuze van je kaart. Ga voor elke gelegenheid terug naar de winkel en kies een kaart die goed bij die persoon past en die je een goed gevoel geeft. Als je wilt dat jouw kaartje niet direct bij het oud papier terechtkomt, moet je goed nadenken over een speciale boodschap die je er in wilt schrijven.

Niets is zo onpersoonlijk als een standaard kaart met daarin alleen de naam van de afzender of heel kort ‘gefeliciteerd’ of ‘prettige feestdagen’ erin. Denk zelf eens aan al die kerstkaarten die je jaarlijks krijgt en welke kaarten je uiteindelijk bewaard en welke niet! Is het voor een verre neef waar je geen band mee hebt en die je niet wilt vergeten, dan kan het nog. Maar als we spreken over een dierbaar iemand dan moet je er toch wat meer moeite in stoppen.

Ga je ook niet verliezen in standaard gedichten of spreuken die je overal tegenkomt. De ontvanger moet zich positief geraakt voelen met jouw kaart. Dan pas heb je je doel bereikt. Zoek dus naar de creativiteit in jezelf. Uiteraard kun je je laten inspireren door bestaande spreuken en gezegden, maar probeer er zeker een eigen draai en inbreng aan te geven.
Uiteraard kun je ook zelf een kaart ontwerpen via kaarten.nl. Daar kun je je eigen ontwerp maken of uitgaan van een bestaand ontwerp met daarin een persoonlijke foto.
Er zijn mogelijkheden genoeg om met een originele kaart voor de dag te komen die de ontvanger ook daadwerkelijk waardeert en de woorden of beelden uit jouw kaart zal onthouden en zal koesteren.

Over schrijffouten hoeven we het hier niet te hebben, denk ik. Iedereen ziet wel in dat een persoonlijke kaart met schrijffouten zijn boodschap mist. Jammer uiteraard, dus als je twijfelt kun je beter de tekst eerst op een apart blad schrijven of met de computer. Op de computer kun je er nog een spellingscontrole overheen laten gaan om zeker te zijn. Schrijf dan pas op je gemak jouw boodschap in de kaart.

En als laatste is er niets zo vervelend als de kaart niet voldoende frankeren.

 

Auteur:

This author has published 4 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.