SEO voor bedrijven

30 oktober 2014 | Auteur: | Posted in Internet, SEO

Online vindbaarheid is door de jaren heen steeds belangrijker geworden voor bedrijven. Natuurlijk heeft de opkomst van internet hier sterk mee te maken. Naast de opkomst van het internet is het internet ook veel toegankelijker geworden. Draadloos internet en mobiel internet zijn tegenwoordig bijna overal aanwezig. Sommige restaurants (zeker op een vakantie bestemming) adverteren zelfs met het draadloze internet en de wifi code wordt altijd gegeven, logisch ook want de smartphone speelt een belangrijke rol binnen het leven van velen. Sommige gaan zelfs terug naar huis om de telefoon te halen op het moment dat zij deze vergeten zijn.

Deze drastische opkomst van het internet is natuurlijk een kans voor bedrijven. Google heeft door de jaren heen de functie van de bedrijvengids of telefoongids een beetje vervangen. Als men op zoek is naar een dienst, product of bedrijf, dan wordt er veelal gezocht via de zoekmachine. Voor bedrijven is het dan ook een kans om gevonden te worden op voor hen relevante zoekwoorden. Maandelijks wordt er honderden keren gezocht naar bijvoorbeeld autorijschool Dordrecht en autorijschool Papendrecht. Voor een rijschool uit deze omgeving is het dan ook erg waardevol als er een goede positie wordt verkregen op deze zoekwoorden. Als de website goed gepositioneerd staat binnen de zoekresultaten zullen er meer kliks zijn naar de website en dus meer bezoekers.

Online marketing is steeds belangrijker aan het worden. Het hebben van een website is niet meer voldoende, het is belangrijk om verkeer naar de website te hebben. Als je niet goed gevonden wordt op zoekwoorden dan zul je het voornamelijk van offline marketing en naamsbekendheid moeten hebben. Dit is ook zeker een goede manier om mensen naar de website te krijgen. Een combinatie van zowel online als offline marketing is natuurlijk wel het beste, mits er natuurlijk een budget voor is.

Auteur:

This author has published 16 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.