Wat is kunst?

24 juni 2013 | Auteur: | Posted in Huis en tuin

Een kunstwerk maken lijkt misschien gemakkelijk te doen, omdat iemand zelf kan invullen hoe het eruit mag zien. Maar dit kan toch lastiger zijn dan het lijkt, want kunst moet er wel voor zorgen dat het mensen aanspreekt want kunst maak je niet alleen voor jezelf. Wat is nou precies kunst en wanneer kan je jezelf een kunstenaar noemen?

Persoonlijk

Kunst is erg persoonlijk en hangt dan ook af van de persoonlijke smaak. Kunst kan van alles zijn, schilderijen, beelden, eigenlijk alles waar je je eigen expressie me uitdrukt. Erg belangrijk in de kunst zijn vormen, materialen en kleuren. Deze aspecten geven weer wat iets is of wat iets lijkt en of iemand ervan houdt of niet.

Kunst wordt gemaakt om neer te zetten, vooral om naar te kijken en minder om echt te gebruiken. Kunst heeft de intentie een bepaalde sfeer met zich mee te brengen die men dan in het huis ook kan laten doorklinken. Jeroen Kool is een kunstenaar die bijvoorbeeld erg gericht is op het uiten van expressie en gevoelens en daarmee dus meer abstracte creaties maakt.

Geschiedenis

Kunst is vooral ontstaan tijdens de renaissance, het werd gebruikt om uitdrukking te geven aan religie, later werd het ook gebruikt om portretten te kunnen maken, aangezien er nog geen camera bestond. Langzamerhand is het idee van kunst uitgebreid naar uitingen van cultuur, die in de hedendaagse samenleving steeds minder met religie te maken heeft. Met behulp van het internet is kunst voor iedereen veel toegankelijker geworden. Niet langer zie je het alleen in een museum, maar elk bekend schilderij of een kunstenaar heeft tegenwoordig een website en maakt gebruik van social media, zo is Jeroen Kool op twitter ook te vinden.

Auteur:

This author has published 9 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.