Wat een beetje verf en nieuwe dekbedovertrekken al niet kunnen doen!

15 oktober 2015 | Auteur: | Posted in Huis, Huis en tuin, Huisdieren, Tuin

Is jouw slaapkamer aan een opknapbeurt toe, maar wil je hier niet teveel geld aan uitgeven? Ook met een klein budget kun je jouw slaapkamer van een nieuwe look voorzien. We geven je graag een paar tips hoe je dit zo voordelig mogelijk kunt doen.

Een likje verf

Heb je een bed of nachtkastje van hout, dan kun je deze een nieuwe kleur geven. Door het hout eerst goed af te schuren, kun je dit daarna in iedere gewenste kleur overschilderen. Zo lijkt het alsof je geheel nieuw slaapkamermeubilair hebt aangeschaft. Ben je juist tevreden over de kleur van je bed en of nachtkastje, of vindt je het teveel werk, beperk je dan tot het schilderen van de wanden. Behangen kan natuurlijk ook. Of wat dacht je van allebei? Leuk om twee wanden van behang met print te voorzien en de andere wanden effen te houden door deze te schilderen in een bijpassende kleur.

Accessoires

Accessoires bepalen direct de sfeer in jouw slaapkamer. Een kroonluchter zorgt voor een romantische en stijlvolle look en een paar leuke lijstjes aan de wand maken het gezellig. Het vervangen van de vloerbedekking is al snel prijzig. Kies daarom voor een leuk tapijt of vloerkleed. Zoek er bijpassende gordijnen bij, of kies voor een rolgordijn of luxaflex. Zoek naar leuke spulletjes als kaarsenstandaards, sierkussens en andere kleine snuisterijen in vrolijke kleuren, of juist in rustige en natuurlijke tinten. Stem alle kleuren op elkaar af, of laat de accessoires extra opvallen door te kiezen voor echte knalkleuren.

Dekbedovertrekken

Ook nieuw beddengoed kan een groot verschil maken. Andere dekbedovertrekken geven je bed ineens een compleet nieuw aanzien. Kies voor overtrekken in vrolijke kleuren, of met originele prints. Geef je juist de voorkeur aan een rustige uitstraling, kies dan voor effen overtrekken en zoek er een paar mooie sierkussens bij uit. Je bed ziet er direct extra comfortabel uit en nodigt uit om er eens heerlijk op neer te ploffen.

Aan de slag

Met deze tips gaat het je vast lukken om jouw slaapkamer een metamorfose te geven, zonder daarvoor diep in de buidel te hoeven tasten. Daarnaast hoef je er niet eens een echte klusser voor te zijn. Veel succes!

Auteur:

This author has published 23 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.