Verschillende soorten afkortzagen

18 januari 2017 | Auteur: | Posted in Huis, Huis en tuin

Een afkortzaag is een zaag dat bedoeld is voor het afkorten. Dit afkorten kan in een hoek, in verstek of in dubbelverstek. Een afkortzaag wordt veelal gebruikt voor het afkorten van kokers, buizen of staven of bij het zagen van bepaalde profielen. Met een afkortzaag ben je niet beperkt tot één soort materiaal. Je kan met een afkortzaag zowel door metaal, als hout en kunststof zagen. Echter moet je hierbij wel goed erop letten dat je het juiste zaagblad gebruikt.

Er zijn drie soorten afkortzagen. Dit zijn de afkortzagen met verstekfunctie, de afkortzagen met trekfunctie en de combinatiezagen. In dit artikel wordt er ingegaan op de soorten afkortzagen en de topmerken onder de afkortzagen.

Afkortzagen met verstekfunctie

De afkortzagen met verstekfunctie zijn de meest bekende verstekzagen. Deze zagen kunnen alleen verticale bewegingen maken. Dit betekent dat het zaagblad met de hand door het materiaal kan. De afkortzagen met verstekfunctie zijn goed om hoeken te zagen.

Afkortzaag met trekfunctie

Naast de afkortzagen met verstekfunctie, zijn er ook afkortzagen met een trekfunctie. Deze zaagmachine heeft een trekfunctie als mogelijkheid, zoals de naam al verraad. Met een afkortzaag met trekfunctie kan je niet alleen verticale bewegingen maken, maar ook horizontaal zagen. Daarom is deze afkortzaag goed geschikt voor het zagen van brede planken.

Combinatiezaagmachine

Een afkortzaag is niet alleen een op zichzelf staand stuk gereedschap. Een afkortzaag kan ook onderdeel zijn van een combinatiezaagmachine. Een combinatiemachine is een machine waarbij meerdere zagen zijn geïntegreerd. Vaak bestaat een combinatiemachine uit een tafelcirkelzaag, een verstekzaag en een afkortzaag.

Topmerken afkortzagen

Er worden een hoop merken afkortzagen op de markt aangeboden. Veel van de afkortzagen komen je vast bekend voor. De Milwaukee, Bosch AEG, Hitachi, Dewalt en Makita afkortzagen zijn de toppers onder de afkortzagen.

Reacties uitgeschakeld voor Verschillende soorten afkortzagen Tags: ,

Auteur:

This author has published 106 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.