Schommel: de wind in de haren

8 februari 2017 | Auteur: | Posted in Tuin

Spelende kinderen, het is eigenlijk van alle tijden. Toch is er in de loop der jaren wel het één en ander veranderd. Waar kinderen zich vroeger vooral vermaakten met dingen die ze in de natuur vonden, zijn er vandaag de dag tal van verschillende speeltoestellen beschikbaar waar zowel de jongste als de wat oudere kinderen veel plezier aan beleven. Er zijn echter ook speeltoestellen die al ontzettend lang bestaan. Zo wordt er al generaties lang geschommeld door kinderen. De schommel is in de loop der tijd natuurlijk wel wat veranderd, maar et principe is nog steeds hetzelfde en ook is de schommel nog steeds ontzettend populair. Talloze mensen hebben een schommel in de tuin en vrijwel elk kind maakt wel eens gebruik van een schommel!

Vele verschillende schommels

Vroeger was de schommel heel eenvoudig en werd deze niet zelden door mensen zelf gemaakt. Het betrof een stuk hout waar je op kon zitten en die aan allebei de kanten met een stuk touw werd opgehangen. In de loop van de jaren zijn er uiteraard talloze verschillende variaties gemaakt op deze schommel. Zo zijn er veel schommels met een plastic zitplank of ze worden opgehangen met ijzer om ze extra stevig te maken. Ook is de vorm van de zitplank veranderd. Zo vind je schommels met een rond zitvlak of grotere schommels waar je met meerdere personen tegelijk in kunt zitten. De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos vandaag de dag.

Leren schommelen

Schommelen gaat niet vanzelf. Het vereist een bepaalde techniek om dit te leren en het oefenen van deze techniek is goed voor kinderen om controle te krijgen over hun grove motoriek. Sommige kinderen met problemen op dat gebied krijgen zelfs de opdracht om meer met een schommel te spelen. Vooral het op gang komen is soms erg moeilijk, met name voor kleine kinderen. Daarom worden zij soms ook wel op gang geholpen op de schommel met een klein duwtje.

Reacties uitgeschakeld voor Schommel: de wind in de haren

Auteur:

This author has published 122 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.