Genieten van de sterrenhemel? Voor welke warmtebron kies ik?

8 november 2017 | Auteur: | Posted in Tuin

Buiten genietend van een drankje en een gezellig samenzijn, liefst tot in de late uurtjes en met een heldere kijk op onze sterrenhemel. Klinkt fantastisch? In Nederland blijkt het echter een uitzondering te zijn op de regel. Een behaaglijke warmte, dat kunnen we zelden combineren met een nachtelijke sfeer. Gelukkig bestaan er alternatieven om jouw buitenzitplekje toch van de nodig sfeer, elegantie en warmte te voorzien. Wij zochten drie oplossingen om dit euvel de wereld uit te helpen.

Een gezellige vuurkorf

Een vuurkorf is handig, praktisch en schept een extra vorm van gezelligheid. Zeker het geluid van het knisperend hout weet de warmte zowel letterlijk als figuurlijk de hoogte in te jagen. Het voordeel: geen dure aankoopprijzen. Het nadeel: het sleuren met hout kan nadelig zijn voor het comfort en bovendien laat zo’n houtkorf ook heel wat as en viezigheden achter.

Pro: gezellig, authentiek, goedkoop en rustgevend
Contra: voortdurend hout toevoegen, laat vuil achter

Een verwarmingselement

De nadelen van een houtkorf kunnen opgelost worden met de hulp van een verwarmingselement. Zo’n verwarmingselement straalt dan gericht warmte, waardoor je toch gezellig buiten kan blijven. Verwarmingselementen kunnen werken op basis van gasflessen of elektriciteit (afhankelijk van het toestel). Het heeft zijn multifunctionaliteit en eenvoud als voornaamste voordelen, maar anderzijds staat het niet synoniem met behaaglijke gezelligheid.

Pro: Gericht verwarmen zonder poes of pas, multifunctioneel inzetbaar
Contra: Oogt weinig gezellig

Een vuurtafel

Wat ons betreft kunnen de voor- en nadelen van een vuurkorf en een klassiek verwarmingslement perfect gecombineerd worden in een vuurtafel. Vooral de Cosie Fires vuurtafels lijken dat uitmuntend te doen. Deze vuurtafels komen in de vorm van echte tafels met ruimte voor hapjes en drankjes. Ze werken aan de hand van een gasfles en zijn dus niet afhankelijk van het netcontact. Dergelijke vuurtafels zijn verkrijgbaar in diverse stijlen, gaande van lage salontafels tot rustieke elementen, modern vormgegeven of echte inbouwelementen voor bestaande tafels. Ze zijn dan wel iets duurder dan de klassieke vuurkorf, maar anderzijds zijn ze veel gezelliger, comfortabeler, netter én hebben ze een veel hogere duurzaamheid.

Pro: Ultieme gezelligheid, verkrijgbaar in diverse stijlen, rustgevende vormgeving, praktische toepassingen, net
Contra: Iets duurder

Reacties uitgeschakeld voor Genieten van de sterrenhemel? Voor welke warmtebron kies ik?

Auteur:

This author has published 132 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.