De Rode Biet

28 mei 2015 | Auteur: | Posted in Tuin

Er zijn veel verschillende soorten bieten. Zo zijn er bijvoorbeeld de suikerbiet, de voederbiet, de snijbiet, de strandbiet en de rode biet. De laatste is een biet die bekend is in Nederland en op vele manieren wordt gegeten. Een bekende naam hiervoor is Kroot. Een rode biet wordt bereid door deze te koken en de smaak is een beetje zoet. Warm word de biet veel gegeten met aardappelen en vlees, en afgekoeld in frisse salades.

bio ibo biet

Thuis rode biet kweken

Wanneer je thuis bieten wilt kweken kan dit direct buiten vanaf maart. Dit heeft de voorkeur omdat binnen zaaien vaak slechte resultaten geeft. De vruchtjes van de plant zijn bolletjes die elk ongeveer 2 a 4 zaadjes bevatten. Ook kun je wanneer je nog geen plantjes hebt de zaden online kopen bij bio ibo. Zodra de zaailingen opkomen moet je direct gaan uitdunnen, zo blijft er per vruchtje dus nog maar één over. Voor een goede kweek moet de grond luchtig en vochtig zijn.

Wanneer de bieten volgroeid zijn kun je ze gemakkelijk uit de grond trekken. Het loof moet je er nooit afknippen met een schaar, hier krijg je slappe bieten van!! Draai de loof er na het uit de grond halen gelijk af met de hand. Zoals veel groenten kun je de biet een aantal dagen bewaren mits op een donkere en koele plek. Mochten de bieten langer bewaard moeten blijven kan dit in een kist met vochtig zand. De plek waar dit kistje staat moet wel vorst vrij zijn. Natuurlijk kan invriezen na het koken ook.

bio ibo rode biet

rode bieten van bio ibo

Auteur:

Beste Lezer, Mijn naam is Marieke en ik ben gek op bloemetjes, plantjes en groenten en om dit zelf te verbouwen. Ik schrijf berichtjes met infomatie over het verbouwen hiervan voor kleine bedrijfjes of particulieren maar ook voor grotere bedrijven. Hierin heb ik namelijk zelf mijn achtergrond. Groetjes Marieke!!!

This author has published 8 articles so far.

Comments are closed.