De Cayennepeper

11 mei 2015 | Auteur: | Posted in Tuin

Eén van de bekendste pepers die er is, is de cayenne peper. De beter heeft zijn naam doordat hij voor het eerst gekweekt werd in de gelijknamige hoofdstad van Frans-Guyana . De peper is vaak te koop in poedervorm. Dit wordt dan gebruikt om eten te kunnen kruiden. Om het poeder te maken laten ze de peper eerst drogen om deze vervolgens te malen en te zeven. Als de peper in poedervorm is zijn de gezondheidseigenschappen van de peper veel meer geconcentreerd. Naast de poedervorm kunnen cayenne pepers ook zonder bereiding rauw worden gegeten. Ze moeten enkel worden gewassen. Ook kunnen ze worden gekookt of gedroogd. Als de pitjes verwijderd zijn heeft de peper een mildere smaak. Ze zijn het beste te eten als ze ongerimpeld en stevig zijn.

bio ibo cayennepeper

Perpers kweken

Het is mogelijk om zelf je eigen pepers te kweken. Pepers zijn familie van de paprika dus de manier waarop je ze kweekt komt hier ook sterk mee overeen. Je kan ze kweken in gewoon potgrond maar het is verstandiger om ze in zaai/stek grond te zaaien. De zaadjes van de cayenne peper zijn online te bestellen bij Bio Ibo.

Gezondheidsvoordelen

Naast dat de cayennepeper heel gezond voor is zijn er ook andere functies voor het gebruik. Hier zijn er een paar op een rijtje gezet.

  • De cayenne peper versterkt het effect van andere middelen. Als je bijvoorbeeld knoflook gebruikt om je bloeddruk te verlagen helpt de peper hier ook bij
  • Het is effectief tegen hart- en vaatziekten.
  • Het is niet alleen goed voor het voorkomen van hartaanvallen maar zou ook daadwerkelijk kunnen helpen tijdens een hartaanval!
  • Het voorkomt maagzweren en ondersteunt de spijsvertering.
  • Het is pijn stillend
  • Het versterkt je immuumsysteem en vermindert je allergieën

Cayennepeperplant bio ibo

Auteur:

Beste Lezer, Mijn naam is Marieke en ik ben gek op bloemetjes, plantjes en groenten en om dit zelf te verbouwen. Ik schrijf berichtjes met infomatie over het verbouwen hiervan voor kleine bedrijfjes of particulieren maar ook voor grotere bedrijven. Hierin heb ik namelijk zelf mijn achtergrond. Groetjes Marieke!!!

This author has published 8 articles so far.

Comments are closed.