Tijd om je tuin te verbouwen

10 april 2019 | Auteur: | Posted in Huis en tuin

De tuin maakt zonder twijfel een essentieel deel uit van elke woning. Zeker nu de lente eraan zit te komen, is het de moeite waard om die zo goed mogelijk te onderhouden en te verbouwen. Enkel op die manier zal je ten volle van je gazon en terras kunnen genieten als het warmer wordt.

Er zijn verscheidene manieren waarop je dat kan doen, zelf of met behulp van een professional. Onderstaand overzicht geeft handige tips om je tuin binnen de kortste keren een nieuwe look te geven en er tijdens de lente en zomer volop te van genieten tijdens een tuinfeest of samen met het gezin.

Verbouw je tuin slim: de beste tips

Als je van een gezellige tuin wil genieten, dan is het vooral belangrijk dat je de juiste werken op de juiste manier laat uitvoeren. Enkele tips die je daarbij kunnen helpen:

– Laat een haag zetten in je tuin

Als er één manier is om je tuin meteen een nieuwe uitstraling te geven, dan is het wel door een haag te laten plaatsen. Niet alleen is het gazon dan leuker om op te kijken, ook kan je de tuin praktisch in meerdere stukken opdelen. Daarbij kan je gazon natuurlijk alleen maar baten bij extra groen.

– Ga voor bestrating in de tuin

Daarbij is het leuk om je tuin en/of gazon mooi af te werken met bestrating. Denk hierbij maar aan een leuk weggetje dat over het gras loopt in de tuin, of een pad dat tussen paalverlichting door naar je voordeur leidt in de voortuin van je huis. Als je dit werk zelf wil doen, is kwalitatief zand kopen echter wel van belang.

– Een sfeervolle vijver als extra

Ten slotte kan je, als je daar de ruimte voor hebt, een vijver laten aanleggen in je tuin. Op die manier geniet je tijdens de lente en zomer niet enkel van de buitenlucht, maar oogt je gazon ook nog eens veel natuurlijker. Meer heb je niet nodig om je tuin er tijdens de warme periodes prachtig uit te laten zien.

Reacties uitgeschakeld voor Tijd om je tuin te verbouwen

Auteur:

This author has published 125 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.