Steigerhout onderhoud, hoe werkt dat?

29 januari 2014 | Auteur: | Posted in Huis, Huis en tuin

Houd jij ook zo van meubels die van steigerhout gemaakt zijn? En heb je er onlangs een of meerdere aangeschaft? Je wilt er natuurlijk extra lang van kunnen genieten, het is daarom belangrijk dat je je steigerhout goed onthoudt.  Maar hoe onderhoud je eigenlijk meubels die van steigerhout gemaakt zijn? In dit artikel vertellen wij jou de beste tips en trucs.

De eerste belangrijke tip is om te kijken waar je je meubel van steigerhout neerzet. Hier gaat het om de plaats in je huis. Steigerhout is een natuurproduct, wat van nature werkt en leeft. Het is dus niet slim om je meubel in een vochtige ruimte te plaatsen. Het gaat werken en het kan krom trekken of andere vormen aannemen waardoor bijvoorbeeld kastdeurtjes kunnen gaan klemmen. Als je een mooi buitenmeubel van steigerhout hebt, plaats het dan vrij in je tuin of op je terras, zodat de wind en de zon er goed bij kunnen en hem als het ware droog kunnen houden en maken na een regenbui. Het meubel iets van de grond plaatsen (voor middel van kleine blokjes hout) draagt ook bij aan een langere levensduur van het steigerhout, zodat je lekker lang kunt genieten van het meubel van steigerhout.

Als je je steigerhouten meubel schoon wilt maken is het het beste om hier groene zeep en lauwwarm water voor te gebruiken. Gebruik een borstel om je meubel van steigerhout schoon te maken. Je kunt het meubel gewoon aan de lucht laten drogen.

Heb je een leuk tuinmeubel van steigerhout gekocht? Zorg er dan voor dat deze behandeld is met een speciale beits. Zo kan het meubel goed tegen weer en wind en kun je langer genieten van de tuinmeubel. Je kunt kiezen uit speciale beitsen, maar wat tegenwoordig ook helemaal in de mode is, zijn de white-wash en grey-wash. Dit geeft je steigerhout een mooie uitgeleefde look.

Auteur:

This author has published 3 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.