Keuzemenu van de klantenservice

26 juni 2013 | Auteur: | Posted in Huis en tuin

Een klantenservice bellen doet iedereen wel eens, maar bij elke klantenservice kun je niet ontkomen aan een keuzemenu waar je voorbij komt. Dit is uiteraard bedoeld om iedereen zo gericht mogelijk te helpen, maar als beller kan het vervelend zijn, omdat niet altijd het onderwerp dat van toepassing is ertussen staat. Dit resulteert in het opnieuw beluisteren van het keuzemenu en dit kost opnieuw tijd en eventueel ook geld voor het bellen.

Het keuzemenu

Een keuze menu is veelal het eerste wat je hoort als je een klantenservice of een ander groot bedrijf belt, bijvoorbeeld de klantenservice belastingdienst. Dit houdt in dat een geautomatiseerd bandje wordt afgespeeld waarop iemand vertelt welke mogelijkheden er zijn om het bedrijf te bereiken. Per bedrijf is het afhankelijk wat de opties zijn in het keuzemenu, meestal is het ingedeeld op categorieën die je kan kiezen waarbinnen jouw vraag of opmerking valt. Maar deze categorieën zorgen juist vaak voor verwarring. Mensen horen niet exact waarbinnen hun vraag valt en kiezen willekeurig een cijfertje of ze moeten het hele keuzemenu opnieuw beluisteren.

Hulp

Wat zou kunnen helpen bij het kiezen is een van te voren getoond keuzemenu, op bijvoorbeeld de website. Hier kan dan uitgebreider bij vermeld worden welke categorieën er allemaal onder welk nummertje horen. Dit zou een hoop wachten en verkeerde keuzes kunnen schelen. Als iedereen van tevoren weet wat de mogelijkheden zijn en welke hij/zij moet kiezen kan het contact met de klantenservice een stuk sneller afgehandeld worden. Iedereen weet wat die kan verwachten er hoeft minder doorverbonden te worden en zo kan er gerichter antwoord worden gegeven.

Auteur:

This author has published 9 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.