Inrichten van een huis in een paar stappen

3 februari 2015 | Auteur: | Posted in Huis, Huis en tuin

De tijden zijn aan het veranderen, De huizenmarkt begint aan te trekken en het vertrouwen groeit. De verkoop van huizen betekent dus ook het opnieuw inrichten van huizen. Daar gaat het bij sommigen nog wel eens mis. Een aantal tips om het wat makkelijker te maken zijn dus altijd handig.

Parket, laminaat of toch vloerbedekking?

Erg belangrijk in de inrichting is de vloer omdat deze zoveel ruimte in beslag neemt. Het is van belang dat een vloer past bij de leefomstandigheden in huis. Elke dag kinderen die door het huis denderen vraagt om een andere vloer dan bij een echtpaar dat samen woont zonder kids. Bedenk dus altijd goed hoe er geleefd gaat worden in huis en kies daar de vloer op uit. Dat geldt overigens niet alleen voor de vloer, maar ook voor meubels bijvoorbeeld. Een parketvloer terwijl er 3 honden in huis rondlopen is niet ideaal qua beschadigingen.

Een kleurtje of toch wit houden?

Een tweede onderdeel dat veel ruimte inneemt in huis, zijn de muren. Een kleur kan al snel gaan vervelen, maar helemaal wit ook. Kijk goed naar de meubels die in huis komen te staan en stem daar kleuren op af. Probeer kleuren te combineren. Ruimtes kunnen hierdoor echt tot leven komen. Let wel op dat donkere kleuren ruimtes kleiner laten lijken, maar dat lichte kleuren snel voor zichtbare vuiligheid zorgt. Zeker met jonge kinderen kan dat niet ideaal zijn.

Nu begint het inrichten pas

De vloeren en wanden hebben nu de nodige aandacht gehad. Alhoewel dit proces toch meer een samenvloeiing is van deze onderdelen, maar dat even terzijde. Het is tijd om meubels en accessoires uit te kiezen. Houdt dus rekening met de kleuren die eventueel al gebruikt zijn op de muren. Nog geen kleur uitgekozen? Nog beter, dan is het helemaal makkelijk om te gaan combineren. Bij het inrichten met meubels zijn er aantal dingen waar rekening mee gehouden kan worden. Let bijvoorbeeld wederom op het gebruik van de ruimtes. Een kamer waar kinderen of huisdieren veel komen kunnen beter niet met design kussens, banken en andere dure meubels gevuld worden. Daarnaast is het slim om te kijken of de kamer donker of licht is en of dat dan natuurlijk licht is of niet. De zon kan namelijk stoffen doen verkleuren. Waardoor meteen het volgende belangrijke aspect van inrichten kan worden besproken; de verlichting. Denk wederom goed na over het gebruik van ruimtes. Een keuken vraagt om ander ligt dan een woonkamer of eetkamer. Daarnaast kan de juiste verlichting, zowel het licht zelf als bijvoorbeeld een mooie design tafellamp, heel veel sfeer creƫren.

Geef ruimtes de juiste inrichting

Het belangrijkste punt dat steeds terug komt, is de juiste inrichting bij de ruimte kiezen. Zorg ervoor dat de functie van alle ruimtes duidelijk is. Wanneer dit duidelijk is, wordt het een stuk makkelijker om de inrichting daar op aan te passen.

Auteur:

This author has published 26 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.