Goudvissen hebben ook honger

4 december 2012 | Auteur: | Posted in Huisdieren

Goudvissen zijn leuk om te hebben en makkelijk om te onderhouden. Deze mooie oranje vissen hebben niet veel zorg nodig, maar een goede waterkwaliteit en goed voer is toch wel erg belangrijk voor ze.

Goudvissen zijn meestal een paar centimeter groot op het moment dat je ze in de winkel aanschaft. In een goudvissenkom kunnen ze zo’n 10 centimeter groot worden. Goudvissen kun je ook buiten in je tuinvijver houden, dan kunnen ze veel groter worden, soms wel 25 centimeter. Om zo groot te kunnen groeien hebben de goudvissen speciaal goudvisvoer nodig. Je kunt voor je goudvissen speciale vlokken kopen die vol gezonde voeding zitten en die gemakkelijk door de goudvissen te eten zijn. Deze vlokken blijven op het water drijven en de vissen kunnen ze zó naar binnen happen.

Je kunt deze vlokken voor vissen kopen bij een webshop waar je voer voor huisdieren kunt bestellen. Onlinevissenvoer kun je vinden bij wanyama.nl, een webshop voor dierbenodigdheden van het merk Vitakraft.Vissenvoer van het merk Vitakraft heeft alles in zich wat de goudvis nodig heeft. Goudvissen die vlokken van Vitakraft eten krijgen voldoende voeding binnen om uit te groeien tot gezonde, grote vissen. Ook handig: je bestelde visvoer wordt eenvoudig bij je thuis afgeleverd, een gang naar de dierenwinkel is niet meer nodig!

Wanneer je je vissen eten geeft is het belangrijk om niet teveel voer tegelijkertijd te geven. Wat de vissen namelijk niet opeten zakt na een tijdje naar de bodem en het blijft daar liggen. Deze restanten voedsel die op de bodem blijven liggen zorgen ervoor dat het water troebel wordt en dat de vissen niet meer voldoende zuurstof krijgen. Het gevolg is dat ze dood kunnen gaan. Soms lijkt het wel of de vissen nog honger hebben, maar ze happen soms gewoon wat in het rond en dit hoeft niet te betekenen dat je weer moet voeren. Houd je aan de aanbevolen dosis visvlokken, zodat je vissen gezond en levendig blijven.

Auteur:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.