We are your friends

28 augustus 2015 | Auteur: | Posted in Huis

De wereld van de dj’s is de laatste paar jaren flink gegroeid. De concurrentie is moordend en de ene vette track volgt na de andere. Je vindt de dj’s overal terug. In de kroeg, discotheken, festivals of op strandfeesten. Waar je ook komt en er muziek is, draait er vaak ook een dj. Natuurlijk komen deze in verschillende vormen en maten voor. De één vliegt de hele wereld over en ziet de stage van Tomorrowland als hét podium. De ander trekt volle kroegen in een stad. Muziek is belangrijk. Ook als we thuis een feestje geven, willen we dat er muziek is. Nou kan het grootste gros van ons geen wereld-dj betalen zoals Armin van Buren, maar een drive in show moet wel lukken. Zo zou je de drive in show van Psound kunnen inhuren. Bij een feestje gaat het erom dat het gezellig is en dat iedereen het naar zijn of haar zin heeft. Daar hoort een mix bij van smartlappen, house, gouwe ouwe muziek, pop en natuurlijk de Nederlandse artiesten als Marco Borsato en Guus Meeuwis. Zoals de titel al luidt, we zijn allemaal vrienden van elkaar. Muziek laat ons samenkomen al is het maar voor één avond.

 

De film we are your friends

Juist omdat de dj wereld zo hard aan het groeien is en er zo ontzettend veel belangstelling voor is, heeft Max Joseph er een film aan gewijd. Een film over het fenomeen dj en dan wel de top dj’s. Het enige wat je nodig hebt om de top te bereiken is een laptop, een klein beetje talent en maar één vette track. Dat is wat de film in ieder geval beweerd. Het is eigenlijk een beetje een sneer naar alle commerciële dj’s van vandaag. De muziek moet namelijk voortkomen uit passie en liefde. Niet omdat je er snel geld mee kunt verdienen en er snel beroemd mee wordt. Dat wordt vandaag de dag nog wel eens gemist in deze scene. In de film hebben de personages dan ook alleen maar dollartekens in de ogen. Met muziek moet je gevoel over kunnen brengen en een gevoelige snaar kunnen raken. Of je nu een dj zoals Afrojack bent of inderdaad de Psound dj’s inhuurt, je moet de passie van de dj in de muziek terug kunnen vinden. Dat is waar muziek om zou moeten gaan, maar dat verdwijnt steeds meer en dat bewijst deze film. De hoofdrolspeler Zac Efron is echter wel in de leer gegaan voor deze film. Dat heeft hij gedaan bij niemand minder dan Martin Garrix.

 

Nederlands top

Ons kleine landje is zeker groot in de dj wereld. Als we de top 10 van beste dj’s bekijken, schitteren daar vijf Nederlandse namen. Deze ranglijst veranderd elk jaar weer, maar de Nederlanders blijven sterk overeind staan. Met Hardwell, Armin van Buren, Martin Garrix, Tiësto en Nicky Romero, zijn de Nederlandse dj’s toonaangevend in deze muziekscene. Ondanks dat we dan misschien de emotie niet horen in de muziek, gaan we er wel heerlijk op los als het op een feestje wordt gedraaid.

 

Auteur:

This author has published 195 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.