Waarop letten bij het kiezen van gordijnen voor de woonkamer?

30 maart 2017 | Auteur: | Posted in Huis

Gordijnen woonkamer zijn naast gewoon functioneel ook een manier om het interieur tot zijn recht te doen komen en betekenen de perfecte aanvulling op de inrichting van de woning. Zo gaan functionaliteit en comfort hand in hand, wat zeker tot uiting komt in de woonkamer. Maar waar houdt je best rekening mee als je je woonkamer van nieuwe gordijnen wilt voorzien?

Let goed op de stijl van het interieur

Eerst en vooral dienen gordijnen een aanvulling te zijn op de rest van het interieur: zo hangt de keuze van het type gordijn een beetje af van de bouwstijl van de woning. In oudere huizen met een traditionele uitstraling zijn vouwgordijnen misschien de beste optie, terwijl luxaflex gordijnen dan weer beter zouden staan in een moderne woning om voor privacy te zorgen en toch de kamer voldoende te verlichten.

De kleur van de gordijnen is ook belangrijk!

Natuurlijk speelt de kleur van je gordijnen een grote rol. Bij drukke woonkamers die al overlopen van de verschillende kleuren, kunnen gordijnen in een eenvoudig kleurenpatroon misschien wat balans brengen en rust creëren. In heel sobere woonkamers geeft een gordijn in gevarieerde kleuren dan weer de mogelijkheid om te ruimte wat op te fleuren.

Verschillende soorten gordijnen

Er zijn ontelbare soorten gordijnen voor in de woonkamer: zo zijn er overgordijnen, vitrages, rolgordijnen, lamellen, valletjes, en nog veel meer. Er kan gevarieerd worden met verschillende materialen, kleuren en ontwerpen -waarbij aanpassingen aan de gordijnen altijd mogelijk zijn – zodat je voor jouw woonkamer de ideale gordijnen kan creëren en het interieur van de ruimte een niveau hoger te tillen.

Reacties uitgeschakeld voor Waarop letten bij het kiezen van gordijnen voor de woonkamer? Tags: , ,

Auteur:

This author has published 110 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.