Waarom is het verstandig om je muren en plafond te stucen?

27 maart 2019 | Auteur: | Posted in Huis

De muren kun je op verschillende manier afwerken. Het is daarbij vaak verstandig om je muren en plafond te laten stucen omdat dit verschillende voordelen heeft. In dit artikel bespreken we waarom jij je muur en plafond het beste kunt laten stucen.

Mooie afwerking
Nadat het stucwerk is gedaan zijn de muren en plafonds mooi afgewerkt. De muren zijn immers hierdoor helemaal glad en waterpas gemaakt. Bij raap- of pleisterwerk wordt namelijk een laag aangebracht om oneffenheden aan te pakken. Het mooie is dat het stucwerk meer kan worden dan alleen een witte achtergrond. Het kan een canvas worden waarop mooie patronen neergezet kunnen worden door ervaren stukadoors. Stukadoor IJsselmuiden gezocht die de muren en plafonds mooi af werkt? Ga dan naar de website van Hanze Afbouw om jouw muren en plafond perfect af te laten werken.

Praktische voordelen bij stucen
Het stucwerk maakt vaak de verbouwing helemaal af en daarmee neemt het woongenot toe. Maar wist je ook dat de waarde van het huis toeneemt wanneer het stucwerk goed aangebracht is? Het inschakelen van een ervaren stukadoor is daarom verstandig, want dan weet je zeker dat de kwaliteit van het stucwerk gewaarborgd is. Ook zorgt stucen ervoor dat de muren en plafonds beter bestendig zijn tegen vocht. Je woning is op deze manier dus beter geïsoleerd!

Ruime keuze bij uitvoering van stucwerk
Er zijn veel soorten methoden van stuctechnieken, zoals spackspuiten, raapwerk en sausklaar maken, die aansluiten op bepaalde wensen en situaties. Wil je dat het stucen snel gebeurd? Dan kun je bijvoorbeeld het beste spackspuiten kiezen als methode. Zijn de wanden niet helemaal recht en wil je deze recht maken? Dan kan het beste gekozen worden voor de raapwerk-methode. Ook is het stucwerk zelfs in allerlei kleuren te verkrijgen. Ook een vochtige ruimte, zoals de badkamer, kan prima gestuct worden wanneer het juiste type stucwerk gekozen wordt. Je hoort het al, genoeg keuze!

Reacties uitgeschakeld voor Waarom is het verstandig om je muren en plafond te stucen?

Auteur:

This author has published 42 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.