Luxe en multifunctionele hamamdoeken

31 juli 2013 | Auteur: | Posted in Huis

Natuurlijke en handgeweven hamamdoeken zijn gemaakt van 100% katoen en zijn verkrijgbaar in veel verschillende formaten en kleurcombinaties. In Nederland wordt een hamamdoek ook wel “fouta” of “pestemal” genoemd.

Hamamdoeken worden op traditionele en ambachtelijke wijze vervaardigd in Turkije en er wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige kwaliteit katoen. De combinatie van deze twee elementen resulteert in een prachtig, zacht, absorberend en duurzaam product.

Van oorsprong worden hamamdoeken gebruikt in Turkse badhuizen die ook wel ‘hamams’ worden genoemd, maar tegenwoordig zien veel mensen de veelzijdigeheid van de hamamdoek in. Ze absorberen water net zo snel als een normale handdoek, drogen zeer snel en zijn aanzienlijk dunner zodat ze makkelijk mee te nemen zijn.

Doordat ze zo compact zijn zijn ze erg geschikt om mee te nemen op vakantie, zwembad, strand of naar de sportschool. Heeft u een baby of kinderen? Kleine kinderen kunnen heerlijk spelen op een zachte hamamdoek, maar u kunt uw baby of kind ook lekker warm inwikkelen in een hamamdoek.

De hamamdoek voelt erg zacht op de huid en is daardoor prettig in gebruik, perfect voor uw badkamer of in de sauna. Ze zijn veelzijdig en erg gemakkelijk in te pakken, ideaal om mee te nemen op vakantie of voor gebruik als strandlaken, picknick kleed, super absorberende handdoek of omslagdoek.

Mooie designs en een fraaie uitstraling, maar ook zeer praktisch als woonaccessoire zoals plaid of tafelkleed. Al deze kenmerken dragen bij aan hun groeiende populariteit.

Mensen die eenmaal een hamamdoek ervaren hebben willen daarna niet meer anders, ze zijn geweldig!

Voordelen van hamamdoeken

– Multifunctioneel en veelzijdig

– Dun, soepel en licht van gewicht

– Goed vocht absorberend

– Goed uitwasbaar

– Drogen snel

– Hippe en tijdloze uitstraling

– Verkrijgbaar in veel texturen en kleuren

Haal nu ook de luxe van een hamam in huis en ervaar zelf de vele voordelen van hamamdoeken.

Auteur:

This author has published 11 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.