Hoe herken ik kwaliteit in wat goedkopere hoekbanken en bankstellen?

27 juni 2014 | Auteur: | Posted in Huis

Wanneer u op zoek bent naar een bankstel of hoekbank heeft u waarschijnlijk voor uzelf al een aantal criteria opgesteld waar het zitmeubel aan moet voldoen. Binnen deze criteria is het goed mogelijk dat u de criteria “kwaliteit” prioriteit geeft. Natuurlijk is de prijs ook voor velen een belangrijk criteria echter zelfs dan is een gemiddeld persoon op zoek naar een juiste prijs-kwaliteit verhouding. Een verkoper in een gemiddelde bankstel winkel zal ook niet snel zijn eigen modellen devalueren. Precies om deze reden is het voor u als consument zaak dat u zelf de kwaliteit van een bankstel kunt inschatten. Het in detail kunnen inschatten van de kwaliteit van een hoekbank of bankstel is natuurlijk vrijwel altijd enkel een vaardigheid van een vakman. Echter als consument zijn er ook wat weetjes die u kunnen helpen bij het inschatten van de kwaliteit.

1. Vaste kussens
In dit geval betreffen dit wat goedkopere hoekbanken en bankstellen waarbij het casco en kussens één geheel vormen. Hierbij is er direct over het casco en zitvlak heen gestoffeerd. Dit betekent in veel gevallen dat er bespaard is op materiaal. Hierbij is er vaak bespaard op het volume schuim en stof. Losse kussens moeten al geheel rondom gestoffeerd worden, dit is dan ook het geval bij het casco. Bij een hoekbank of bankstel waarbij er direct over het casco en schuim is gestoffeerd betekent dit dat er dus minder materiaal gebruikt hoeft te worden.

Vaste kussens met een harde zitting geven aan dat er weinig schuim is gebruikt. Doordat het schuim direct op het casco is geplaatst betekent dit dat het een harde zitting betreft. Echter is het dan ook een feit dat de zitting vrijwel altijd hard blijft. Dit omdat het schuim niet naar beneden kan zakken en direct op het hout van het bankstel wordt gedrukt.

Vaste kussens met een zachte zitting hebben vaak wel een binnenvering echter wordt deze vaak overbelast waardoor een bankstel of hoekbank vrij snel zal inzakken. Het is daarom zeer moeilijk om in te schatten bij goedkope hoekbanken en bankstellen met vaste kussens en een zachte zitting of deze snel zullen gaan inzakken of niet.

2. Losse kussens
Bij goedkopere hoekbanken en bankstellen met losse kussens is er een groot aspect die in grote lijnen doorslaggevend is voor het bepalen van de kwaliteit. Bij hoekbanken of bankstellen met losse kussens moet u er vanuit gaan dat deze een binnenvering hebben. Een binnenvering is er ter ondersteuning van het kussen/de kussens. Wanneer losse kussens van een hoekbank of bankstel zeer zacht blijken te zitten wordt de binnenvering hoog belast. Een binnenvering fungeert als ondersteuning echter niet als basis. Wanneer een binnenvering te veel belast wordt zakt deze in. Dit betekent wanneer u een goedkope hoekbank of goedkoop bankstel met zachte kussens koopt kunt u er vanuit gaan dat hierbij de binnenvering te veel belast wordt. Dit zal automatisch als gevolg hebben dat de zitting zal inzakken.

Wanneer u als consument op zoek bent naar goedkope hoekbanken of bankstellen met losse kussens is het zaak dat u de hardheid van de kussens goed inschat. Het inschatten of deze de binnenvering als ondersteuning gebruikt of als basis geeft aan of u op kwaliteitsgebied de juiste keuze maakt.

Wanneer u als consument een hoekbank of bankstel wilt aanschaffen is het zaak dat u een groot aantal modellen bij verschillende aanbieders met elkaar gaat vergelijken. Om de juiste keuze te maken maken voor een hoekbank of bankstel in het lagere prijssegment kunt u met de bovengenoemde punten al aardig inschatten wat voor kwaliteit u in huis haalt. Goedkope bankstellen en hoekbanken kunnen kwalitatief meevallen of tegenvallen.

Auteur:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.