Drie elegante trappen waarvan er zeker één in jouw woning mooi staat

14 maart 2019 | Auteur: | Posted in Huis

Het kiezen van een trap kan nog wel eens lastig zijn. De trap moet niet teveel ruimte innemen, er mooi uitzien en veilig zijn. In dit artikel worden drie elegante soorten trappen genoemd die je niet weg wil werken, maar juist wil laten zien. Ze voegen waarde toe doordat zij sfeer toevoegen wanneer zij in een ruimte staan die in bijpassende stijl is vormgegeven. Zo is ook jouw trap een blikvanger.

Wenteltrap
De wenteltrap is een trap waarvan de treden als een spiraal langs naar boven lopen. Doordat de trap als de onderkant van de kurkentrekker naar boven krult geeft dit een mooi ruimtelijk effect. De vierkante hoeken van de kamer worden als het ware doorbroken door de ronde vorm. Ben je benieuwd naar hoe een wenteltrap eruit ziet of wil je weten of deze trap ook een geschikte optie voor jouw huis is? Kijk dan op de website van Siertrappen voor wenteltrappen. Zij zijn gespecialiseerd in het geven van advies over wenteltrappen en kunnen een wenteltrap naar jouw wensen leveren.

Zwevende trap
Wil je een trap welke als het ware zweeft? Neem dan een zwevende trap. De treden zitten dan vast aan de muur verbonden waardoor de trap minder massief overkomt dan een steektrap. Een steektrap is namelijk een doorsnee trap waarbij aan beide kanten een verbinding is geplaatst tussen de individuele trappen. Dit is bij een zwevende trap niet nodig doordat de treden aan de muur vastgemaakt zijn. Een bijkomend voordeel is dat deze trap goedkoper is dan de andere twee trappen doordat er minder materiaal nodig is om deze trap te maken.

Draaitrap
Deze trap verschilt van een wenteltrap. Dit komt doordat de treden van een draaitrap rond één centrale as heen draaien. Op het punt van de centrale as staat een steunpilaar voor de trap. Dit heeft een wenteltrap niet. Een wenteltrap is alleen met de eerste en laatste treden verbonden tussen twee ruimtes. Draaitrappen zijn vaak comfortabeler dan een steektrap, omdat de trap minder steil is. Dit verhoogt de veiligheid ook erg.

Keuze
Er is keuze genoeg aan trappen. Je hebt namelijk ook bijvoorbeeld bordestrappen, kwartdraaitrappen en ruimtebesparende trappen. Dus er zal zeker een leuke trap voor jou ertussen zitten.

Reacties uitgeschakeld voor Drie elegante trappen waarvan er zeker één in jouw woning mooi staat

Auteur:

This author has published 45 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.