Deurstijlen

20 juli 2017 | Auteur: | Posted in Huis

Er zijn vele soorten voordeuren. Bij het aanschaffen van een voordeur kies je niet alleen welke kleur jouw voordeur moet krijgen, maar bepaal je ook de stijl van de entree. Uit welke stijlen je kunt kiezen bij het aanschaffen van een nieuwe voordeur, lees je op deze pagina.

De jaren 30 deur

De jaren 30 deur werd voor het eerst geïntroduceerd in het begin van de jaren 30, maar wordt nog altijd veel gebruikt. De jaren 30 deur is strak, maar heeft wel enkele speelse elementen. Zo kan de deur een raampje hebben met glas-in-lood, maar kan de deur ook verrijkt zijn met enkele speelse versieringen in het hout. Uiteraard zijn de sloten van de authentieke jaren 30 deur wel verbeterd, zodat de moderne variant van de deur inbrekers optimaal buiten de deur kan houden.

De landelijke deur

De landelijke deur heeft een ietwat nostalgische uitstraling. De deur is altijd van hout en doet een beetje denken aan de deuren die vroeger op oude boerderijen zaten. De landelijke deur straalt echt sfeer uit en nodigt uit binnen te komen. De landelijke deur wordt overigens niet alleen bij landelijke woningen geplaatst, maar ook zeker bij rijtjeshuizen en andere soorten woningen. De deur combineert namelijk erg goed met diverse woonstijlen.

De moderne deur

De moderne deur is eenvoudig en strak. De deur heeft geen sierlijke vormen, maar voornamelijk rechte lijnen. Heeft de deur een raampje, dan gaat het vaak om een raam met een strakke rechthoekige vorm. De moderne deur kan van hout gemaakt worden, maar ook van een andere materiaalsoort. Er zijn zelfs moderne deuren van metaal.

De roosterdeur

Tot slot is er nog de roosterdeur. De roosterdeur heeft geen standaard raam, maar heeft een raam met een rooster eroverheen. Vaak is dit rooster versierd met een bepaald patroon. Hierdoor ziet de roosterdeur er extra sfeervol en romantisch uit.

Reacties uitgeschakeld voor Deurstijlen

Auteur:

This author has published 110 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.