6 misvattingen bij het kopen van een nieuwe boxspring

27 oktober 2016 | Auteur: | Posted in Huis

Wist je dat 80 procent van de Nederlanders last heeft van rug-, nek-, en schouderklachten, of dat op de korte moment zal krijgen? De meeste van deze klachten zijn vrij gemakkelijk te voorkomen of op de lossen, terwijl je slaapt. Het enige dat je daarvoor nodig hebt is een goed bed dat aansluit op jouw lichaamsprofiel, maar helaas gaat het daar al vaak fout. Dat komt door de vele misvattingen omtrent het kopen van een nieuw bed of boxspring. In dit artikel komen deze misvattingen nog eens naar voren en wordt uitgelegd waar je wél op moet letten bij het kopen van een boxspring bij De Been of een andere slaapspecialist. 

1. Proefliggen in de winkel

Proefliggen in de winkel heeft geen zin. Je ligt namelijk anders dan je thuis ligt, je hebt je kleren aan, je ligt niet in de houding die je thuis aanneemt en je kunt je moeilijk ontspannen. Daarnaast is de tijd die je kunt proefliggen veel de kort. Je hebt gemiddeld minimaal acht weken nodig om over een nieuw bed te kunnen oordelen. Gelukkig zijn er ook aanbieders waarbij je een nieuw bed voor enkele tijd thuis kunt uitproberen, zoals De Been Slaapadviseurs Etten-Leur.

2. Goede recensies

‘Een bed heeft goede recensies, dus het is waarschijnlijk een goed bed’. Dit is niet altijd waar. Iedereen heeft een andere lichaamsbouw dan jij hebt, dus een goed bed voor de één is niet altijd een goed bed voor de ander. Hetzelfde geldt voor advies van familie en vrienden. Het is advies is goed bedoeld, maar je hebt er eigenlijk niet veel aan. Advies kun je daarom beter overlaten aan slaapadviseurs in de beddenzaak.

3. Kopen op uiterlijk

Wanneer je door een beddenzaak loopt kijk je vaak vooral naar uiterlijk en bed dat bij je interieur past. Dat is natuurlijk goed voor het oog, maar niet altijd voor de rug. Wanneer je in een bed slaapt is het uiterlijk namelijk niet meer zo belangrijk.

4. Bed kopen op internet

De meeste online aanbieders leveren enkel een standaardproduct, wat niet altijd bij jouw persoonlijke wensen past. Online warenhuizen kijken niet naar jouw lichaamsprofiel en je krijgt vaak slechts de keuze uit twee tot drie hardheden. Online bedden bestellen is daarom vaak vragen om rugklachten.

5. ‘Een boxspring heeft altijd een hoge instap’

Een boxspring kan zowel een hoge als een lage instap hebben. De hoogte van een bed bepaal je meestal met de pootjes. De hoogte die het beste bij jou past kun je bepalen aan de hand van je beenlengte. Iemand met lange benen heeft een hoger bed nodig dan iemand met korte benen.

6. Goedkope boxsprings

Bij boxsprings geldt hetzelfde als bij alle andere producten: duurdere producten zijn vaak van betere kwaliteit. Een boxspring van een paar honderd euro biedt over het algemeen veel minder comfort dan een boxspring van duizend euro.

Reacties uitgeschakeld voor 6 misvattingen bij het kopen van een nieuwe boxspring

Auteur:

This author has published 204 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.