Het zilvervisje

16 april 2013 | Auteur: | Posted in Huis en tuin

Een zilvervisje kom je bijna in ieder huishouden van Nederland wel tegen, hierdoor is het visje bestempeld als een irritant gedierte in het huishouden. Omdat het zilvervisje zich kan vermenigvuldigen, kunnen deze visjes veel schade aanrichten in de huishoudens. Bij de schade kun je voornamelijk denken aan behang, zijde, voedsel en fotoboeken die deze visjes zullen aanvreten. Dit voornamelijk omdat de deze materialen aanzien als hun voedselbron, hierdoor zullen de visjes ook in leven blijven. Wanneer je overigens last hebt van zilvervisjes, kun je de zilvervisjes gelukkig goed bestrijden, helaas zullen de visjes nooit verdwijnen en zijn ze best moeilijk om op te sporen.

Huishoudens

Zilvervisjes kunnen erg lang leven, zo kunnen ze tussen de 3 en 7 jaar oud worden. Dit is voor een gedierte, zelfs is het mogelijk dat sommige zilvervisjes hun hele leven in het zelfde huishouden blijven leven. Het visje netelt zich voornamelijk in een huishouden, dit omdat de woningen uit deze tijd tegenwoordig goed geïsoleerd zijn. Door deze geïsoleerde huizen hebben de huizen een slechte ventilatie, hierdoor is een huishouden de ideale schuilplaats voor deze zilvervisjes. Daarentegen vermenigvuldigen de zilvervisjes zich ook sneller in een goed geïsoleerde huizen dan in oudere huizen.

Actief

Zilvervisjes zijn voornamelijk actief en levendig in de nacht. Wanneer het dag begint te worden zullen ze niet tevoorschijn komen. Hierbij verstoppen de visjes zich tussen de naden en kieren van een huishouden waar ze niet tot nauwelijks gevonden zullen worden. doordat het diertje van vochtige en warme ruimtes houd, zal het visje zich daar ook snel gaan voortplanten. Wanneer de luchtvochtigheid van een huishouden daalt, zal het visje zich minder snel voortplanten waardoor het aantal visjes ernstig verminderd zal worden.

Auteur:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.