Goed beddengoed

20 september 2017 | Auteur: | Posted in Huis, Huis en tuin

U kent het vast wel: een lange, stressvolle dag op het werk en dan gaat ook nog eens alles mis wanneer je thuis komt. Vroeg naar bed, denk je dan, want slaap helpt met het ont-stressen: het is een moment van ultieme ontspanning.

Een goede nachtrust is van groot belang. Zo helpt 7,5 tot 8 uur slaap per nacht tot een beter geheugen, een beter concentratievermogen en een hogere productiviteit. Slaaptekort kan zorgen voor gezondheidsproblemen doordat je immuunsysteem verzwakt.

Een kwart van de Nederlandse bevolking ervaart slaapproblemen. Op gezondheidsnet staan wat tips voor een goede nachtrust, zoals lichaamsbeweging in de avond om in een diepere slaap te komen en het niet drinken van cafeïnehoudende dranken vlak voor u naar bed gaat.

Ook een goede slaapomgeving is belangrijk wanneer het op nachtrust aankomt. Hiervoor zijn verschillende factoren belangrijk. Wanneer een slaapomgeving in rustige kleuren is geschilderd, zal deze minder energie opwekken dan een kamer met felle kleuren. Goede gordijnen zijn ook belangrijk, zodat er geen lichtinval in de slaapkamer is. Een goede ventilatie van je slaapkamer is belangrijk, omdat u in een warme kamer sneller een droge luchtpijp krijgt en wakker zal worden van de dorst. Als laatste is het beddengoed erg belangrijk. Hier zal u waarschijnlijk niet meteen aan denken, maar het beddengoed waar u zo’n 7,5 tot 8 uur per dag op ligt moet natuurlijk wel lekker aanvoelen aan de huid. Zo is bijvoorbeeld het perfecte hoeslaken van groot belang. Denk hierbij aan een molton om het matras te beschermen en lichaamsvocht op te nemen. Hier overheen komt het hoeslaken. Deze kan van Jersey, katoen, flanel, velours of satijn worden gemaakt. Alle verschillende materialen bieden verschillende functies, zo voelt velours fluweelzacht aan en heeft het een ventilerende werking, en past flanel zich snel aan aan de lichaamstemperatuur. Tevens is het natuurlijk van groot belang dat het hoeslaken goed om uw matras past. Wanneer uw bed een bijzondere maat heeft, kan het moeilijk zijn de juiste grootte hoeslaken te vinden. Bijvoorbeeld een hoeslaken van 180×220 cm

Inmiddels heeft u alle handvatten voor de perfecte nachtrust, dus: slaap lekker!

Reacties uitgeschakeld voor Goed beddengoed

Auteur:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.