Dekbedden en Dekbedovertrekken

27 augustus 2015 | Auteur: | Posted in Huis, Huis en tuin, Huisdieren, Tuin

Vroeger sliep iedereen onder lakens, dekens en spreien. Een hoop laagjes over elkaar wat in de praktijk vrij onhandig was en altijd een hoop gedoe was met het opmaken van het bed. De jongere generatie is gewend aan het slapen onder een dekbed en eigenlijk zie je al die lagen van dekens en lakens alleen nog maar bij ouderen. Ook in ziekenhuizen en zorginstellingen kom je dit nog tegen omdat de lakens veelvuldig gewassen moeten worden. Maar verder zijn het toch echt de dekbedden die terrein hebben gewonnen.

Dekbedden versus dekens

Niet zo gek ook dat de dekbedden het gewonnen hebben van de ouderwetse dikke dekens. Ze bieden tal van voordelen. Niet alleen ligt het heerlijk comfortabel, het is ook een stuk lichter dan die zware dekens van weleer. Ondanks het feit dat het materiaal zoveel lichter is, zijn ze wel heerlijk warm. En voor wie het snel té warm heeft, zijn er varianten die minder dik zijn en nog beter ventileren. Helemaal ideaal zijn de zogenoemde vierseizoenendekbedden. Eigenlijk bestaan deze uit twee aparte dekbedden, een dunne en een dikkere variant, die doormiddel van drukkers of een rits aan elkaar vastgemaakt kunnen worden. Hierdoor ontstaat een extra dik dekbed, speciaal voor de koude maanden. Wanneer het weer warmer wordt, maak je de dekbedden weer los van elkaar en kun je kiezen onder welke variant je slaapt. Zo kun je altijd comfortabel slapen en voorkom je te koude of warme nachten.

Dekbedovertrekken onmisbaar

Een dekbedovertrek is niets meer dan een simpele hoes voor om je dekbed. We gebruiken ze allemaal. Het zorgt voor bescherming van je dekbed, maar staat ook nog eens leuk. Afhankelijk van je smaak kies je de kleur. Effen of juist met print. Je bed en slaapkamer krijgen er in één klap een andere uitstraling door. Maar je kunt ook nog uit verschillende materialen kiezen. Katoen is het meest gangbaar, maar er zijn ook dekbedovertrekken van satijn, flanel en linnen. In de winter ligt flanel heerlijk warm, terwijl n de zomer katoen of linnen lekker koel is. Voor een echte luxe uitstraling kies je natuurlijk voor satijn.

Auteur:

This author has published 23 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.