Bestrijdingsmiddelen

16 maart 2015 | Auteur: | Posted in Educatie, Eten, Eten en drinken, Huis en tuin, Tuin

Verschillende middelen

Bij het verzorgen en verbouwen van planten en bloemen kom je altijd in aanraking met ongedierte en andere schadelijke materialen die je planten erg kunnen beschadigen. Om dit te voorkomen worden er verschillende maatregelen getroffen om deze plagen te bestrijden. Hier worden zowel chemische middelen voor gebruikt als middelen die geheel milieuvriendelijk zijn. Er zijn  dus veel verschillende manieren om plagen te bestrijden.

Er zijn op de markt veel verschillende middelen te koop om insecten te bestrijden. Bijvoorbeeld bij BIO IBO verkopen ze meerdere kwalitatief goede producten om meteen af te rekenen met de insecten die uw planten vernielen. Sprays en andere soorten bestrijdingsmiddelen zijn allemaal te koop. Daarnaast zijn er andere, niet schadelijke, insecten te koop die afrekenen met de insecten die uw planten vernielen. Hieronder leest u meer over een dergelijke manier van bestrijding.

Natuurlijke vijanden

Er worden ook wel eens andere dieren/insecten gebruikt om de schadelijke insecten te doden. Dit zijn de natuurlijke vijanden zoals de sluipwesp en de roofwants. De sluipwesp is een parasiet. Deze wespen soort legt zijn eitjes in de larven of poppen van andere insecten. Als de eitjes zijn uitgekomen eten ze de andere insecten van binnenuit op. De roofwants zijn roofdieren die jacht maken op andere insecten. Het is belangrijk om op te letten welk soort insect je aanschaft omdat sommige insecten bloed drinken en dus ook mensen zouden kunnen aanvallen.

BIO IBO Kasspint

BIO IBO Bug

Regels bestrijdingsmiddelen

Chemische middelen mogen niet zomaar gebruikt worden. Door de Europese Unie zijn regels opgesteld waar men zich aan moet houden.  Er wordt onder andere gekeken hoelang het duurt voor de bestrijdingsmiddelen uit de gewassen zijn verdwenen,  hoe milieubelastend een bestrijdingsmiddel is en of  het schadelijk is voor mensen en dieren. De bestrijdingsmiddelen van BIO IBO, die ik eerder noemde, voldoen allemaal aan de regels van de EU en zijn dus wanneer zorgvuldig uitgekozen probleemloos te gebruiken.

Auteur:

Beste Lezer, Mijn naam is Marieke en ik ben gek op bloemetjes, plantjes en groenten en om dit zelf te verbouwen. Ik schrijf berichtjes met infomatie over het verbouwen hiervan voor kleine bedrijfjes of particulieren maar ook voor grotere bedrijven. Hierin heb ik namelijk zelf mijn achtergrond. Groetjes Marieke!!!

This author has published 8 articles so far.

Comments are closed.