Besparen op uw stookkosten met een zwembadoverkapping.

27 juni 2015 | Auteur: | Posted in Huis en tuin, Tuin

 Als u het hele jaar door wilt zwemmen in Nederland, dan is bijverwarming noodzakelijk. Vooral tijdens de wintermaanden bent u flink wat geld kwijt aan stookkosten om een zwembad aangenaam warm te houden. Daar komt nog eens bij dat uw zwembadwater snel verdampt. U bent zo verplicht om telkens weer het water bij te vullen en opnieuw te laten verwarmen. Een eenvoudige oplossing om te besparen op uw stookkosten is door een zwembadoverkapping te plaatsen. Het zwembadwater wordt al snel tot wel 10 graden warmer, dan voorheen dankzij een overkapping. U bespaart zo flink wat geld op uw stookkosten met een overkapping.

Gratis opwarming dankzij zonnestralen. 

Zwembadoverkappingen zijn gemaakt van een speciale beglazing. Deze beglazing creëert een subtropisch effect in uw eigen zwembad. Uiteraard wordt UV licht gefilterd zodat u geen last heeft van straling tijdens het zwemmen. De speciale beglazing zorgt ervoor dat het zwembad al heel snel begint op te warmen. Zelfs tijdens de wintermaanden zorgt de winterzon ervoor dat het zwemwater opwarmt. U kunt zo echt het hele jaar door buiten zwemmen dankzij een overkapping.

Water verdampt minder met een zwembadoverkapping. 

Een zwembadoverkapping zorgt voor een soort kas effect, maar voorkomt het verdampen van water. Uiteraard zal water altijd gaan verdampen, maar het gaat een stuk minder hard dan voorheen. Doordat het water minder snel verdampt kunt u flink wat geld besparen op uw stookkosten. U hoeft het zwembad niet meer extra bij te vullen en opnieuw te gaan verwarmen met een verwarmingselement. Dit kost al snel veel geld doordat u eigenlijk weer opnieuw koud water toevoegt. Met een zwembadoverkapping warmt het water snel weer op en hoeft u minder vaak bij te vullen. Aan het einde van het jaar profiteer u van een fors lagere energierekening, dankzij de investering in een overkapping.

 

Bekijk voor een idee van de prijzen en verschillende soorten zwembadoverkappingen de website van Himan-international: http://www.himan-international.nl/

Auteur:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.